Οικονομία

"Ναι" στο επίδομα γάμου απο τον ΣΕΒ

"Ναι" στο επίδομα γάμου, το οποίο θα συνεχίσουν να καταβάλουν μη λαμβάνοντας υπόψη την λήξη ισχύος της ΕΓΣΣΕ, λένε οι επιχειρήσεις - μέλη του ΣΕΒ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών αναφέρεται πως μετά από πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου, η χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου ενέκρινε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο «οι επιχειρήσεις - μέλη του ΣΕΒ θα συνεχίσουν να καταβάλουν το επίδομα γάμου, που προβλέπει η σήμερα ισχύουσα ΕΓΣΣΕ, στους εργαζόμενους που το λαμβάνουν και δεν θα κάνουν χρήση του δικαιώματος μονομερούς περικοπής του, που παρέχει ο νόμος».

Η εν λόγω απόφαση είναι συνεπής προς την εργασιακή πραγματικότητα που επικρατεί στις επιχειρήσεις - μέλη του ΣΕΒ και δείχνουν τις αρχές και πρακτικές με τις οποίες οι επιχειρήσεις - μέλη του ΣΕΒ θα αντιμετωπίσουν τις όποιες επιπτώσεις από την λήξη ισχύος της ΕΓΣΣΕ, και την έναρξη της μετενέργειας.

«Οι επιχειρήσεις μας δίνουν τις υψηλότερες αμοιβές, τηρούν διαδικασίες ουσιαστικής συνεννόησης με τους εργαζομένους τους και είναι οι πλέον συνεπείς  στην εφαρμογή της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε όλη την οικονομία.  Γι' αυτό άλλωστε, περιπτώσεις μονομερούς μείωσης κατώτατου μισθού από 751 ευρώ σε 586 όπως προβλέπει ο νόμος, πρακτικά δεν έχουν υπάρξει», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σήμερα, μία μόλις ημέρα πριν λήξει η μετενέργεια της ισχύουσας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και περίπου 45 κλαδικών συμβάσεων, κάτι που θα επιφέρει νέες περικοπές σε μισθούς, συναντώνται εκ νέου η ΓΣΕΕ με τους εργοδοτικούς φορείς στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την υπογραφή νέας σύμβασης. 

Σχόλια