default-image

CNN: "Η ελληνική οικονομία έχει πιάσει πιάτο"

Οικονομία
CNN: "Η ελληνική οικονομία έχει πιάσει πιάτο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία χρόνια από τότε που η Ελλάδα πήρε 110 δισ. ευρώ -το πρώτο από τα δύο συνολικά δάνεια που έχει λάβει ως τώρα- από τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ και η οικονομία της έχει "πιάσει πιάτο". 

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN, που παρουσίασε την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα στα τρία χρόνια εφαρμογής των Μνημονίων.

Τα σκληρά μέτρα λιτότητας έχουν βυθίσει την ελληνική οικονομία, ενώ η ανεργία έχει εκτοξευθεί, ειδικά στους νέους, στους οποίους οι 6 στους 10 είναι χωρίς δουλειά, αναφέρει το άρθρο.

Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα ύστερα από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης... μπορεί να υπάρξει φως στο τούνελ, καθώς η ελληνική οικονομία αναμένεται να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης το 2014, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του έχει υποστηρίξει πως η Ελλάδα θα «επιστρέψει στις αγορές το 2014».

Στα θετικά μάλιστα σημειώνεται το γεγονός ότι τη στιγμή που η Ελλάδα παραμένει αποκλεισμένη από τις αγορές η Τράπεζα Πειραιώς καταφέρνει να συγκεντρώσει χρήματα για την ανακεφαλαιοποίησή της αποφεύγοντας τη στήριξη του ΤΧΣ.

Δείτε  τα τέσσερα γραφήματα με τα οποία το CNN παρουσιάζει την πορεία της ελληνικής οικονομίας: 

Το ΑΕΠ το οποίο ανερχόταν σε 231 δισ. ευρώ το 2009, τώρα έχει πέσει στα 183 δισ. ευρώ

Η ανεργία η οποία το 2009 ήταν 9,5% τώρα είναι 27%

Το δημόσιο χρέος που ήταν 130% του ΑΕΠ το 2009 τώρα είναι στο 175%  του ΑΕΠ 

Το δημοσιονομικό έλλειμμα το μόνο που έχει συρρικνωθεί από 156% σε 3,8%

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News