default-image

Συνάντηση ΓΣΕΕ-εργοδοτών με φόντο το νέο "ψαλίδι" στους μισθούς

Οικονομία
Συνάντηση ΓΣΕΕ-εργοδοτών με φόντο το νέο "ψαλίδι" στους μισθούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα συνάντηση, η 2η κατά σειρά, πραγματοποιείται σήμερα μεταξύ της ΓΣΕΕ με τους εργοδοτικούς φορείς για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) με φόντο την λήξη της μετενέργεια της ισχύουσας ΕΓΣΣΕ, στις 15 Μαΐου, καθώς και 42 κλαδικών συμβάσεων, γεγονός που θα επιφέρει νέες αναταραχή στις εργασιακές σχέσεις και νέες μειώσεις στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, από 10% έως 20%, με την κατάργηση του επιδόματος γάμου και άλλων επιδομάτων.

Για προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα μιλά το ΠΑΜΕ και ανακοινώνει την απουσία της παράταξής του (ΔΑΣ) από τη συνάντηση, «μη θέλοντας να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους μια συζήτηση που πάνω στο τραπέζι είναι μόνο το πόσα ακόμα θα χάσουν οι εργαζόμενοι».

Η απόσταση από την ύπαρξη συμφωνίας μεταξύ των εταίρων είναι μεγάλη, όπως φάνηκε από την πρώτη συνάντησή τους για το θέμα στις 25 Απριλίου. 

Ο επικεφαλής του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλοπουλος είχε τότε δηλώσει ότι η «παραδοσιακή» ΕΓΣΕΕ «έχει ξεπεραστεί από τη σημερινή πραγματικότητα», απέρριψε το αίτημα των συνδικάτων για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751,39 ευρώ.

Με ανακοίνωση της  χτες,  Τετάρτη, η ΕΣΕΕ προειδοποιεί ότι η λήξη της μετενέργειας θα επιφέρει νέες αναταράξεις στις εργασιακές σχέσεις με τη μείωση των μισθών να φθάνει έως και 20%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News