Οικονομία

Ράλι 6% στο Χ.Α.

Άλμα άνω του 6% κατέγραψε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με πρωταγωνιστές τους τίτλους των τραπεζών και τον ΟΤΕ, ΟΤΕ+9,02% μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη που ανακοίνωσε σήμερα.

Ενισχυμένη η συναλλακτική δραστηριότητα, στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις εορτές του Πάσχα.

Στο θετικό κλίμα συμβάλλει και η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στη μείωση του χρέους και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

«Υπάρχει αισιοδοξία... η αγορά προεξοφλεί καλύτερες ημέρες με το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών αυξημένο», δήλωσε στο Reuters ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή.

«Πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και τα πράγματα φαίνεται να εξελίσσονται καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις. Έχουμε επίσης άνοδο στις τιμές των ομολόγων μετά και τη θετική έκθεση της Morgan Stanley που βελτιώνει το κλίμα για την οικονομία», πρόσθεσε.

Οδηγός της ανόδου υπήρξαν οι τραπεζικές μετοχές, καθώς και η μετοχή του ΟΤΕ που εκτινάχθηκε κατά 9% μετά την ανακοίνωση κερδών υψηλότερων τα προσδοκώμενα για το πρώτο τρίμηνο.

Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε με άνοδο 6,06% στις 1.043,28 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 168,38 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 7,37% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 7,79%.

Από τον δείκτη FTSE25, αξιοσημείωτη ήταν η άνοδος που σημείωσε η μετοχή της ΕΤΕ (+27,34%), της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ+25,21% (25,21%) και της Alpha Bank ΑΛΦΑ+24,35% (+24,35%), ενώ αξιόλογα κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της Eurobank (+21,33%).

Από τις 187 μετοχές που διακινήθηκαν, 142 έκλεισαν με άνοδο, 28 με πτώση και 17 παρέμειναν σταθερές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια