Οικονομία

"Κάνουμε μια καινούρια προσπάθεια, ένα άνοιγμα στις αγορές και τους επενδυτές"

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με στόχο την προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κίνα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο «για άνοιγμα στις επενδύσεις».

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης «μετά την προσπάθεια για σταθεροποίηση κάνουμε μια καινούρια προσπάθεια, ένα άνοιγμα στις αγορές και τους επενδυτές» και επισήμανε ότι τα «μηνύματα αισιοδοξίας» φθάνουν όπως είπε «μέρα με τη μέρα» για την ελληνική οικονομία.

Για «θετική εξέλιξη» έκανε λόγο ο υπουργός ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στο "Ελ. Βενιζέλος", μετά την ανακοίνωση πώλησης της Hochtief Airport GmbH, που κατέχει το 26,6% του ΔΑΑ, σε καναδικό fund, η οποία όπως είπε, «δείχνει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και βοηθά στην προσπάθεια για την προσέλκυση επενδυτών».

Υπενθυμίζεται ότι την Κίνα θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του πρωθυπουργού του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Λι Κεκιάνγκ από τις 15 έως τις 19 Μαΐου. Η επίσημη επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των μεγάλων λιμανιών της χώρας, καθώς επίσης το κινεζικό ενδιαφέρον για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Πολυπληθής ομάδα εκπροσώπων μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας, που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η ναυτιλία και ο τουρισμός θα συνοδεύει τον έλληνα πρωθυπουργό.  

Σχόλια