default-image

Ο Μπαρόζο υπερασπίζεται τη Μέρκελ

Οικονομία
Ο Μπαρόζο υπερασπίζεται τη Μέρκελ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερασπιστή στο πρόσωπο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο βρήκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις που η τελευταία δέχεται για τη δημοσιονομική λιτότητα που έχει επιβληθεί κυρίως στη νότια Ευρώπη.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αύριο Κυριακή, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει ότι «γι' αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία ή στην Πορτογαλία δε φταίει η κ. Μέρκελ ή η Γερμανία», και τονίζει πως «όλοι πρέπει να σκουπίζουμε μπροστά από την πόρτα μας. Υπάρχουν αρκετά που πρέπει να γίνουν».

Ο κ. Μπαρόζο υποστηρίζει στην ίδια συνέντευξη στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Βελτ αμ Ζόνταγκ" ότι «οι αποφάσεις στους κόλπους του Eurogroup λαμβάνονται πάντα ομοφώνως» και πως «είναι εντελώς άδικο» να εμφανίζονται μέτρα «ότι δήθεν επιβλήθηκαν από μία μόνο χώρα» ή ένα μόνο θεσμό. «Είμαι κι εγώ θύμα αυτών των αποπειρών - με κάνουν κι εμένα αποδιοπομπαίο τράγο», δήλωσε ο συντηρητικός Πορτογάλος.

«Η κρίση αυτή και τα προβλήματα που τη συνοδεύουν δεν είναι το αποτέλεσμα της γερμανικής πολιτικής ή το σφάλμα της Ε.Ε. Είναι το αποτέλεσμα μιας υπερβολικής πολιτικής δαπανών, έλλειψης ανταγωνιστικότητας και ανεύθυνης δράσης στης χρηματοπιστωτικές αγορές», πρόσθεσε ο κ. Μπαρόζο και συνέχισε πλέκοντας το εγκώμιο της συντηρητικής καγκελαρίου: «Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων προς τη Γερμανία και τη στάση της. Και δε φοβάμαι να το πω δημοσίως: Η καγκελάριος Μέρκελ είναι ασφαλώς μία, αν δεν είναι η ηγετική προσωπικότητα στο ευρωπαϊκό επίπεδο, που καταλαβαίνει καλύτερα αυτό που συμβαίνει. Επενδύει πολύ χρόνο και ενέργεια στο ευρωπαϊκό σχέδιο. Θα επιθυμούσα να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο για όλους τους άλλους αρχηγούς κυβερνήσεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News