Οικονομία

Σαμαράς: Δυνατότητα συνταξιοδότησης στα 62 για τους αγρότες

Η αγροτική μεταρρύθμιση είναι καθοριστική για την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την κρίση, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη Βουλή, αναλύοντας την  κυβερνητική πολιτική και τις ενέργειες για την ενίσχυση των αγροτών στη συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως σε επίπεδο αρχηγών για τα αγροτικά προβλήματα.

Δεν έχουμε δικαίωμα να το αντιμετωπίσουμε με λαϊκισμό και δημαγωγία, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι στόχο της κυβέρνησης δεν αποτελεί ο εφησυχασμός των αγροτών επειδή είναι στους δρόμους, αλλά η πραγματική αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του τομέα.

Στις άμεσες παροχές για την ανακούφιση των αγροτών ο κ. Σαμαράς ανέφερε ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό τους, ώστε με 40 χρόνια ασφάλισης να μπορούν να πάρουν σύνταξη στα 62 και αφ' ετέρου επεκτείνεται η ισχύς της ρύθμισης που καλύπτει τους γεννηθέντες το 1948, που πήραν πρόωρη σύνταξη.

Επίσης μίλησε για παροχή φθηνού νυχτερινού ρεύματος, ενώ για τη μείωση ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια είπε ότι θα γίνει εντός της τετραετίας.

Τονίζοντας ότι και το αγροτικό ζήτημα γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί υπό τους περιορισμούς της κρίσης παρέθεσε τα όσα έχουν μέχρι σήμερα δοθεί και εξασφαλιστεί για τους αγρότες, αλλά και τις δράσεις που προωθούνται όπως η ίδρυση ταμείου αγροτικής επιχειρηματικότητας, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αγορά αγροτικών προϊόντων από το Διαδίκτυο, η δημιουργία μητρώου εμπορίου αγροτικών προϊόντων προκειμένου να απαλλαγεί ο παραγωγός από εκβιαστές.

«Ψάχνουμε τρόπους να βοηθήσουμε τους αγρότες άμεσα, αλλά και να ανοίξουμε δρόμο για το μέλλον» είπε ο κ. Σαμαράς.

Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση που κρατά τη στιγμή που η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει επενδύσεις έκλεισε την πρωτολογία του ο πρωθυπουργός.

In.gr

Σχόλια