default-image

Σύλληψη οδοντίατρου για φοροδιαφυγή

Οικονομία
Σύλληψη οδοντίατρου για φοροδιαφυγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη την Παρασκευή από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 43χρονος οδοντίατρος για φοροδιαφυγή. Ειδικότερα η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Ο συλληφθείς γιατρός, όπως προέκυψε, δεν είχε εκδώσει την απαραίτητη απόδειξη για το σύνολο των χρημάτων που είχε λάβει ως αμοιβή, για την παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών.

Είχε προηγηθεί καταγγελία στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 11012, σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος γιατρός είχε πραγματοποιήσει και είχε λάβει χρήματα για παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών σε ασθενή, χωρίς όμως να εκδώσει αντίστοιχα απόδειξη για το ποσό της αμοιβής του.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της σχετικής καταγγελίας, κλιμάκιο εξειδικευμένων αξιωματικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έλεγχο στο ιατρείο που διατηρεί o συγκεκριμένος γιατρός, διενεργώντας παράλληλα διασταυρώσεις των φορολογικών στοιχείων που συλλέχτηκαν.

Αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν να συλληφθεί ο 53χρονος γιατρός, γιατί, όπως προέκυψε από το φορολογικό έλεγχο, αλλά και την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, είχε παράσχει κατά το παρελθόν οδοντιατρικές υπηρεσίες σε ασθενή και είχε λάβει το χρηματικό ποσό των 2.700 ευρώ, χωρίς να έχει εκδώσει τη σχετική απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Ο συλληφθείς γιατρός με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα ενημερώθηκε η αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ), ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή και των αντίστοιχων κυρώσεων, καθώς και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 11012 ή τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και [email protected] της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να διαθέτουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News