Οικονομία

Χανιά: Κινητοποιήσεις συνδικάτων με συμμετοχή αγροτών

Με δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις από το Εργατικό Κέντρο Χανίων και το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και από το ΠΑΜΕ στην πλατεία 1866, εργαζόμενοι και στα Χανιά συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις με αφορμή τη γενική απεργία που έχει προκηρυχτεί από τα συνδικάτα  με αιτήματα που αφορούν  την ασφάλιση, τη φορολογία, την πρόνοια, τις συντάξεις και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις κρίθηκε ικανοποιητική, ενώ η συμμετοχή στην απεργία στον ιδιωτικό τομέα κυμάνθηκε σε χαμηλά ποσοστά, την ίδια στιγμή που ο δημόσιος τομέας υπολειτούργησε.  

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και αγρότες, που συνεχίζουν τον αγώνα τους ζητώντας τη λήψη μέτρων για στήριξη του εισοδήματός τους, δηλώνοντας αντίθετοι και στη φορολόγηση της αγροτικής γης.

Οι αγρότες-μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων "Η Ενότητα" εγκατέλειψαν το μπλόκο στη θέση "Πλατάνι" της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου και προχώρησαν σε αποκλεισμό της εφορίας Χανίων, όπου, παρά την απεργία της ΑΔΕΔΥ, είχε προσέλθει αριθμός υπαλλήλων.

Αντίθετα, οι αγρότες-μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας που συμμετείχαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, μετά το τέλος της, με μηχανοκίνητη πορεία επέστρεψαν στο μπλόκο στη θέση "Μεγάλα Χωράφια", όπου και θα παραμείνουν.

Μετά και τις δυο συγκεντρώσεις οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν πορείες στους δρόμους των Χανίων.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν ακόμα παραγωγοί και έμποροι των λαϊκών αγορών, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί η λαϊκή αγορά στη συνοικία Παχιανά, ενώ κανονικά λειτούργησαν εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις.

Σχόλια