Οικονομία

Κάλεσμα του ΕΚΗ στην απεργία

"Η κυβέρνηση με συνέπεια συνεχίζει τον ίδιο ολισθηρό δρόμο που καιρό τώρα ακολουθεί", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

"Η πολιτική της λεηλασίας και της καταστροφής κάθε δικαιώματος, κάθε κατάκτησης ενός και πλέον αιώνα, δεν έχει τέλος. Η ίδια αντικοινωνική, αδιέξοδη και αναποτελεσματική πολιτική που εδώ και τρία χρόνια αναπαράγεται. Το ΔΝΤ και η τρόικα με περίσσιο θράσος παραδέχονται ότι το πρόγραμμα ήταν λάθος", συνεχίζει.

"Κι όμως η συγκυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Μας ζητούν συγνώμη και όμως εμμένουν  στην εφαρμογή του πιο ανάλγητου, του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων εις βάρος των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις αυταρχικές πολιτικές της κυβέρνησης που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική που οδηγεί σε οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.

Η μοναδική απάντηση απέναντι στον κατήφορο που επέλεξε η κυβέρνηση είναι η συνέχιση του κοινωνικού αγώνα με τη συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας".

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο επί της λεωφόρου Δημοκρατίας και ακολουθήσει πορεία στο Ηράκλειο.

Σχόλια