Οικονομία

Ζητείται αύξηση του προσωπικού δακοκτονίας

Την ανάγκη αύξησης του προσωπικού δακοκτονίας στην περιφερειακή ενότητα Χανίων ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης.

Στην επιστολή του ο κ. Βουλγαράκης ζητά την αύξηση των γεωπόνων - τομεαρχών εποπτών στα 20 άτομα από 4 που σήμερα απασχολούνται, των παγιδοθετών στους 120, από 40 που είναι σήμερα και επισημαίνει την  ανάγκη   προμήθειας εντομοκτόνων και ελκυστικών ουσιών δακοκτονίας που να επαρκούν για περισσότερους από τέσσερις  δολωματικούς ψεκασμούς.  

Παράλληλα ζητά την αύξηση του αριθμού των μετακινήσεων εκτός έδρας σε τουλάχιστον δέκα ανά μήνα από πέντε που είναι σήμερα, για τους γεωπόνους τομεάρχες καθώς όπως υποστηρίζει καλούνται πλέον να καλύψουν πολύ μεγαλύτερους τομείς από ότι στο παρελθόν.

Στα Χανιά η παραγωγή του ελαιόλαδου το 2012 ήταν 30.000 τόνοι και σύμφωνα με τον κ Βουλγαράκη η εκτεταμένη προσβολή από το δάκο αποφεύχθηκε λόγω κυρίως της μεγαλης προσπάθειας που καταβλήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ωστόσο επηρεάστηκε σε κάποιες περιοχές η οξύτητα του λαδιού σε γραμμές κάτι που επηρέασε την τιμή του προϊόντος.  

Σχόλια