default-image

Επισκέψεις του γεν. γραμματέα Εσόδων στις μεγάλες ΔΟΥ της χώρας

Οικονομία
Επισκέψεις του γεν. γραμματέα Εσόδων στις μεγάλες ΔΟΥ της χώρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου Οικονομικών για τη στενότερη παρακολούθηση των εσόδων και την αποτελεσματικότερη πάταξη της φοροδιαφυγής, ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, επισκέπτεται τις δέκα μεγαλύτερες ΔΟΥ της Αττικής, που συνολικά αποφέρουν άνω του 50% των εσόδων της χώρας.

Στόχος των επισκέψεων του γενικού γραμματέα είναι να γνωρίσει τους νέους διευθυντές των ΔΟΥ, να ακούσει τα ενδεχόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες, αλλά και να θέσει τους στόχους, σύμφωνα με τους οποίους οι διευθυντές θα αξιολογούνται ανά τρίμηνο.

Επίσης, ο Χάρης Θεοχάρης θα επισκεφθεί και μεγάλες ΔΟΥ της Περιφέρειας, σε Ηράκλειο, Πάτρα,  Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Ρόδο.  

Ο γενικός γραμματέας έχει, ήδη, επισκεφθεί δύο μεγάλα Ελεγκτικά Κέντρα, που είναι αρμόδια για τον έλεγχο φορολογουμένων και επιχειρήσεων υψηλών εισοδημάτων,  όπου επεσήμανε την ανάγκη για άριστη συνεργασία στον κοινό αγώνα συλλογής εσόδων και πάταξης της φοροδιαφυγής. Παράλληλα, τόνισε ότι  το υπουργείο θα παρεμβαίνει άμεσα όπου χρειάζεται για την άρση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News