default-image

"Μπλόκο" αστυνομικών - Υποσχέσεις πολιτικών

Οικονομία
"Μπλόκο" αστυνομικών - Υποσχέσεις πολιτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιμέτωποι με... μπλόκο των αστυνομικών ήρθαν σήμερα το απόγευμα οι αγρότες. Συγκεκριμένα υπήρξαν διαπραγματεύσεις μεταξύ των Θεσσαλών αγροτών και της αστυνομίας στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας-Αθηνών, περίπου 200 μέτρα πριν από τον κόμβο της Νίκαιας, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν το κομβόι των τρακτέρ.

Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, πέντε διμοιριών των ΜΑΤ και εισαγγελέα, οι αγρότες επέμεναν να παρατάξουν τα τρακτέρ τους εκατέρωθεν της εθνικής οδού, στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, όπως ήταν ο σχεδιασμός, ενώ οι Αρχές δεν ήταν διατεθειμένες να επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο.

Στις διαπραγματεύσεις, οι αγρότες ζητούσαν να μειωθεί η απόσταση από το αρχικό σημείο κατά περίπου 50 μέτρα, ενώ αναμενόταν να υπάρξει και συνεδρίασή τους, προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις.

Τα συγκεντρωμένα τρακτέρ στο σημείο ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες.

Υποσχέσεις πολιτικών

Στο μεταξύ, διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτο Καραμίχα και αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος είχε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης αναγνώρισε ότι τα προβλήματα των αγροτών είναι υπαρκτά και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

«Υπάρχουν πράγματι ζητήματα που έχουν σχέση με το κόστος παραγωγής του αγροτικού προϊόντος, με τη δαπάνη των καυσίμων και ειδικότερα του πετρελαίου, το φορολογικό σύστημα των αγροτών και το ασφαλιστικό τους, με το δεδομένο ότι υπήρξε αύξηση των ορίων ηλικίας», δήλωσε ο κ. Κουβέλης και δεσμεύτηκε να τα θέσει στη κυβέρνηση.

«Η δέσμευση και όχι υπόσχεση είναι ότι αυτά τα προβλήματα θα αποτελέσουν αντικείμενο της κυβερνητικής πολιτικής, προκειμένου να υπάρξουν λύσεις», είπε.

Εκ μέρους των αγροτών Ημαθίας, που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην περιοχή της Κουλούρας, ο Τάσος Χαλκίδης τόνισε ότι «ο κόσμος στα τρακτέρ περιμένει να μάθει πότε θα πληρωθεί και ο κ. Κουβέλης δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στην κυβέρνηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News