default-image

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 9,2 δισ. ευρώ

Οικονομία
Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 9,2 δισ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές το συμβούλιο Eurogroup διαπίστωσε ότι η Ελλάδα είναι εντάξει σε σχέση με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει έναντι της ευρωζώνης και άναψε το "πράσινο φως" για την εκταμίευση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η σχετική με την Ελλάδα συζήτηση στο Συμβούλιο κράτησε σχεδόν 10 λεπτά και είχε μάλλον τυπικό χαρακτήρα, ενώ το γενικότερο κλίμα ήταν μάλλον θετικό για το ελληνικό ζήτημα.

Από το συνολικό ποσό των 9,2 δισ. ευρώ που αποτελεί την δόση του Ιανουαρίου, τα 7,2 δισ. ευρώ προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα 2 δισ. ευρώ για να καλύψουν χρηματοδοτικές ανάγκες του προϋπολογισμού, όπως η πληρωμή μισθών συντάξεων, επιδομάτων και η εξόφληση μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Μετά την εκπλήρωση όλων των προαπαιτούμενων δράσεων (υπερψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και του κυρωτικού νόμου, αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ), το Euroworking Group συμφώνησε στην αποδέσμευση της δόσης στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Η ημερομηνία εκταμίευσης της δόσης θα προσδιοριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα από τον επικεφαλής του Ταμείου Κλάους Ρέγκλινγκ.

Πηγή: imerisia.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News