default-image

Τέλη Μαρτίου το Μνημόνιο της Κύπρου με ιδιωτικοποιήσεις

Οικονομία
Τέλη Μαρτίου το Μνημόνιο της Κύπρου με ιδιωτικοποιήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα δείχνουν τελικά ότι το Μνημόνιο θα προχωρήσει μετά τις εκλογές, καθώς τα μηνύματα που έρχονται από τις Βρυξέλλες υποδεικνύουν ότι δεν μπορεί να προχωρήσει υπό τον πρόεδρο Χριστόφια. Αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε χθες ότι, με βάση τα δεδομένα, το κυπριακό Μνημόνιο παραπέμπεται στην επόμενη κυβέρνηση, προσθέτοντας πως είναι δυνατόν να συμφωνηθεί τελική απόφαση μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Σε ενημέρωση της τρόικας για τις τελευταίες εξελίξεις θα περιοριστεί η συζήτηση για την Κύπρο, στη συνεδρίαση του Εurogroup της προσεχούς Δευτέρας, σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης.

Όπως επισήμανε ο αξιωματούχος, η τρόικα θα ενημερώσει το Εurogroup για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τις τελευταίες μέρες σχετικά με το θέμα της στήριξης της Κύπρου, ωστόσο διευκρίνισε ότι το βέβαιο είναι πως δε θα ληφθούν τελικές αποφάσεις πριν από τις προεδρικές εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου. Μάλιστα προσδιόρισε την οριστικοποίηση του μνημονίου για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Ερωτηθείς σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στη λήψη απόφασης, ο εκπρόσωπος την απέδωσε στην απροθυμία της σημερινής κυβέρνησης να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις. «Δε ζητάμε τις ιδιωτικοποιήσεις για ιδεολογικούς λόγους, αλλά για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους», είπε, προσθέτοντας ότι χωρίς ιδιωτικοποιήσεις δεν μπορεί να αποφασιστεί το πρόγραμμα.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το εάν θα ήταν τα πράγματα καλύτερα εάν είχαμε νωρίτερα τη συμφωνία, απάντησε: «Ο καθένας έχει την άποψή του στο θέμα αυτό, εγώ νομίζω ναι».

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, παρά το γεγονός ότι δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη το πρόγραμμα, η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη πολλά, λαμβάνοντας σειρά μέτρων για τη μείωση των ελλειμμάτων και προωθώντας αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. «Πρέπει να χαιρετίσουμε αυτές τις αποφάσεις, αλλά η βιωσιμότητα του χρέους που απαιτεί ιδιωτικοποιήσεις δεν αντιμετωπίστηκε», είπε.

Πηγή: newsit.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News