Οικονομία

Οι εξελίξεις για τις ΔΟΥ Μοιρών - Τυμπακίου

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Μανόλη Κεφαλογιάννη μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και σε συνέχεια από τις 3/12/2012 σειράς συναντήσεων που είχαν, με τη Δήμαρχο Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη για θέματα της περιοχής της Μεσαράς στην Αθήνα.

Σε σχετική επιστολή που εστάλη την Παρασκευή 11/1/2013 προς τον Υπουργό Οικονομικών, Βουλευτές του Νομού με θέμα τη «Διατήρηση Υπηρεσιών στην Περιοχή της Μεσαράς» , θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη και τον Γραμματέα του Υπουργού Οικονομικών κ. Χουρμούση αύριο Τρίτη  15/1  στην οποία θα συμμετέχουν η Δήμαρχος Φαιστού, ο Δήμαρχος Γόρτυνας καθώς και εκπρόσωποι φορέων. Κύριο αίτημα τόσο των Δημοτικών Αρχών αλλά και των φορέων και κατοίκων της περιοχής  είναι η παραμονή των υπηρεσιών για την ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ  των πολιτών.

«Στη Βουλή το κλείσιμο της ΔΟΥ  Μοιρών - Τυμπακίου»

      Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς εκτός της παρέμβασής του στην Ολομέλεια την Παρασκευή 11/1/2013 κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το φορολογικό κατέθεσε και αναφορά, σήμερα 14 Ιανουαρίου, δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι σχετικά με το κλείσιμο της ΔΟΥ Μοιρών - Τυμπακίου.

      Στην περιοχή κατοικούν τουλάχιστον 50.000 πολίτες.  Οι πολίτες υποχρεώνονται καθημερινά να μετακινούνται  για την επίλυση ζητημάτων τα οποία αφορούν ασφαλιστικούς και οικονομικούς οργανισμούς. Με βάση τον χωροταξικό σχεδιασμό και την αναπτυξιακή πορεία του Νότου της Κρήτης, στην περιοχή πρέπει να παραμείνουν οι υπηρεσίες, καλύπτοντας τις ανάγκες χιλιάδων πολιτών.

      Τα Δημοτικά Συμβούλια, οι Πρόεδροι και τα Μέλη Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων μαζί με το σύνολο των παραγωγικών φορέων συγκροτησαν Επιτροπή Αγώνα απαιτώντας τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών στην περιοχή της Μεσσαράς. Ζητούν  να αναλογιστούν οι  Αρμόδιοι Φορείς  τις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά κυρίως την απίστευτη ταλαιπωρία που υποβάλλεται μια ολόκληρη περιοχή.

      Στην Αναφορά ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Σχόλια