default-image

Διευκρινίσεις για το κόστος επαναγοράς χρέους

Οικονομία
Διευκρινίσεις για το κόστος επαναγοράς χρέους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχετικά με το θέμα του κόστους επαναγοράς δημοσίου χρέους, όπως αυτό προέκυψε κατά τη συζήτηση του κατεπείγοντος νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή, έδωσε σήμερα διευκρινίσεις ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

Αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πως η συνολική αμοιβή που καταβλήθηκε στους διαχειριστές της συναλλαγής κρίνεται ως χαμηλή με όποιο κριτήριο και αν χρησιμοποιήσει κανείς και, σε κάθε περίπτωση, πολύ χαμηλότερη από αμοιβές που έχουν καταβληθεί σε συναλλαγές παρόμοιας φύσης διεθνώς.

Μάλιστα διευκρινίζει πως το σύστημα αμοιβής των διαχειριστών της συναλλαγής, όπως επιβάλλει η διεθνής πρακτική, ήταν διαρθρωμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε η αμοιβή να εξαρτάται από την επιτυχία της συναλλαγής. Πιο συγκεκριμένα, η αμοιβή αυξάνει κλιμακωτά όσο το ποσό των επαναγορασθέντων τίτλων αυξάνει.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η συνολική δαπάνη παροχής των ανωτέρω έφτασε στα 9.815.929,12 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των λοιπών και βοηθητικών εξόδων. Το ποσό αυτό εκφραζόμενο ως ποσοστό επί του ονομαστικού ποσού των ομολόγων που επαναγοράστηκαν αντιπροσωπεύει προμήθεια 0,030%.

Το κόστος, επίσης, παροχής των υπηρεσιών νομικής υποστήριξης υπολογίζεται ανάλογα με το χρόνο απασχόλησης και το βαθμό του νομικού συμβούλου που θα απασχολείται. Το ποσό που έχει τιμολογηθεί και σταλεί για πληρωμή έως τώρα για νομικές υπηρεσίες είναι 292.459,53 ευρώ.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News