default-image

Ένας χρόνος από την απεργία στην "Αριάδνη"

Κρήτη
Ένας χρόνος από την απεργία στην "Αριάδνη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος "από την έναρξη της ηρωικής και νικηφόρας απεργιακής μάχης που έδωσαν οι εργαζόμενοι στην Αριάδνη ΑΕΒΕ επι 70 μέρες (13-1-2012 έως 23-3-2012) που ακύρωσε στην πράξη την προσπάθεια της εργοδοσίας να εφαρμόσει την εκ περιτροπής εργασίας και εξασφάλισε όλα τα δικαιώματα των συναδέλφων".  Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται: "Οι πολύμηνες απεργίες σε Αριάδνη και Ανακύκλωση - και ειδικά η τιτάνια μάχη που έδωσαν οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία- δείχνουν το δρόμο και αποτελούν ζωντανό παράδειγμα για το πώς πρέπει οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν την κρίση. Με κύρια όπλα την αστείρευτη δύναμη της εργατικής τάξης, την ταξική αλληλεγγύη, αλλά κυρίως την οργάνωση μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς όπου οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αποφασίζουν και υλοποιούν τις αποφάσεις τους ξεκαθαρίζοντας ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί τους, η εργατική τάξη πρέπει να ανασυνταχθεί και να αντεπιτεθεί.

Σήμερα ένα χρόνο μετά, ο αγώνας των εργαζομένων στην Αριάδνη ΑΕΒΕ είναι περισσότερο επίκαιρος παρά ποτέ: η κατάσταση μέσα στους χώρους δουλειάς με την εργοδοσία να αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο- τα μνημόνια- που ψήφισαν οι κυβερνήσεις προς όφελος του κεφαλαίου, η φορομπηχτική πολιτική, η ανεργία που καλπάζει διαμορφώνουν ένα ζοφερό σκηνικό για τους εργαζόμενους του Ηρακλείου αλλά και όλης της χώρας. Τώρα χρειάζεται να δώσουμε δυνατή- ισχυρή απάντηση ότι δεν πρόκειται να γίνουμε δούλοι στον 21ο αιώνα! Να απαντήσουμε οργανωμένα και συλλογικά, μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, με οργάνωση των ανέργων συναδέλφων στο σωματείο ότι εμείς παράγουμε τον πλούτο που υπάρχει και είναι αμύθητος και διεκδικούμε την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας.

Τέρμα οι θυσίες για να βγουν οι μεγαλέμποροι από την κρίση! Καμία θυσία για να έρθει η δήθεν «ανάπτυξη» που θα φέρει μισθούς Κίνας και τεράστια ανεργία".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News