“Ορθόδοξος Λόγος”: Ο Άγιος Απόστολος Τίτος και η Επανακομιδή της Τιμίας Κάρας

Κρήτη
“Ορθόδοξος Λόγος”: Ο Άγιος Απόστολος Τίτος και η Επανακομιδή της Τιμίας Κάρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 7ης Μαΐου 2023, στις 16:30, γίνεται αφιέρωμα στον Άγιο Απόστολο Τίτο, στη ζωντανή παρουσία του Αγίου στην ζωή μας και στην σημασία της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του στην Κρήτη

Ο Άγιος Απόστολος Τίτος υπήρξε από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αγίου Αποστόλου Παύλου (Β' Κορ. 2,13. 7,6. 8,23). Έλληνας στην καταγωγή (Γαλ. 2,3) και πολύ μορφωμένος, έγινε Χριστιανός από τον Απόστολο Παύλο (Τίτ. 1,4), με τον οποίο και συνεργάστηκε στην διάδοση του Ευαγγελίου. Ήρθαν μαζί στην Κρήτη και ο Απόστολος Παύλος τον εγκατέστησε πρώτο Επίσκοπο Κρήτης (Τίτ. 1,5). Στην Κρήτη ο Απόστολος Τίτος έλαβε και την επιστολή του Αποστόλου Παύλου, στην οποία τον αποκαλεί "γνήσιο τέκνο" (Τίτος 1,4) και με αυτόν τον τρόπο, οι καρδιές των ανθρώπων στην Κρήτη γνωρίσαν το φως και την αλήθεια του Ευαγγελίου.

Τα λείψανα του Αγίου Αποστόλου Τίτου μεταφέρθηκαν από τη Γόρτυνα στη Βενετία, στη βασιλική του Αγίου Μάρκου. Ωστόσο, το έτος 1966 υπήρξε ορόσημο, καθώς επέστρεψε η Τιμία Κάρα του Αποστόλου στην Κρήτη, στον ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο.

Στην εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 7ης Μαΐου 2023, στις 16:30, γίνεται αφιέρωμα στον Άγιο Απόστολο Τίτο, στη ζωντανή παρουσία του Αγίου στην ζωή μας και στην σημασία της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του στην Κρήτη.

Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News