«Oρθόδοξος Λόγος»: Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Life
«Oρθόδοξος Λόγος»: Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 30 Απριλίου 2023, στις 16:30, γίνεται αφιέρωμα στον Άγιο Παΐσιο τον Άγιορείτη

Με τον ίδιο τρόπο που ζήσανε οι Άγιοι της Εκκλησίας μας των προηγούμενων αιώνων, έτσι και οι σύγχρονοι Άγιοι χαρακτηρίζονται από μια θαυμαστή απλότητα και αγάπη προς τον Θεό και προς όλους τους ανθρώπους. Η ζωή τους αποτελεί εκπληκτικό πρότυπο αγώνα, ταπείνωσης και προσευχής υπέρ των αναγκεμένων, των νέων, των ασθενών και γενικώς κάθε πονεμένου ανθρώπου χωρίς να κάνουν καμία εξαίρεση.

Ένας από τους σύγχρονους Οσίους της Εκκλησίας μας είναι και ο Άγιος Παΐσιος. Αγαπούσε και θυσιαζόταν για όλους, ενώ καθημερινά μπορούσε να δώσει λύσεις στο προβλήματα εκατοντάδων ανθρώπων με την διάκριση, την συμβουλή και την προσευχή του, βάζοντας πάντοτε τον εαυτό του κάτω από όλους. Εάν και είχε δυσβάσταχτα προβλήματα υγείας και πάντα ήθελε να βοηθάει τους άλλους παρά τον ίδιο Του τον εαυτό. Από την εποχή που εγκαταστάθηκε στην Παναγούδα, στο Άγιον Όρος, πλήθος κόσμου τον επισκεπτόταν. Ζούσε έντονη ασκητική ζωή, ξεκουραζόταν 2 με 3 ώρες την ημέρα, τρεφόταν ελάχιστα ως ασκητής και θυσιαζόταν για όλους καθημερινά.

Όλα τα παραπάνω συνέβαλαν ώστε σήμερα ο Άγιος Παΐσιος να είναι ένας από τους πιο αγαπημένους αγίους ανά την οικουμένη.

Στην εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 30 Απριλίου 2023, στις 16:30, γίνεται αφιέρωμα στον Άγιο Παΐσιο τον Άγιορείτη, έναν Άγιο των ημερών μας, προσεγγίζοντας τη ζωή, το έργο και την προσφορά αιωνίου ελπίδας και θάρρους για όλους εμάς σήμερα.

Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News