Τι θα δούμε στην ΤV το επόμενο διάστημα: Ποιες σειρές τελειώνουν και ποιες συνεχίζουν τη νέα σεζόν

Life
Τι θα δούμε στην ΤV το επόμενο διάστημα: Ποιες σειρές τελειώνουν και ποιες συνεχίζουν τη νέα σεζόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν και κάποιες σειρές κλείνουν τον κύκλο τους με μικρή καθυστέρηση, λόγω των εκλογών, που οδηγεί σε παράταση της σεζόν, κάποιες άλλες επιστρέφουν με δεύτερους, τρίτους, ακόμη και ενδέκατους κύκλους

Φέτος ήταν μια χρονιά-ρεκόρ για τη μυθοπλασία στην ελληνική τηλεόραση, αφού παίχτηκαν 40 σειρές. Και όπως όλα δείχνουν, η επόμενη χρονιά θα ξεπεράσει αυτό το νούμερο. Αν και κάποιες σειρές κλείνουν τον κύκλο τους με μικρή καθυστέρηση, λόγω των εκλογών, που οδηγεί σε παράταση της σεζόν, κάποιες άλλες επιστρέφουν με δεύτερους, τρίτους, ακόμη και ενδέκατους κύκλους. Το μενού είναι πλήρες και ενδιαφέρον. Δέκα σειρές προβιβάστηκαν στην επόμενη σεζόν και ο λόγος δεν είναι μόνο αριθμητικός. Είναι το περιεχόμενο, είναι το καλό αποτύπωμα, είναι η προσδοκία πως η καλή τηλεόραση ακόμη κι αν δεν συνδυάζεται απόλυτα με την υψηλή τηλεθέαση έχει λόγο ύπαρξης.

Στο MEGA, το οποίο επενδύει αποκλειστικά στα σίριαλ και κλείνει για μία ακόμη σεζόν την πόρτα στα ριάλιτι, αυτή τη σεζόν έγινε μάλλον κάτι απροσδόκητο. Μία από τις πολυαναμενόμενες παραγωγές του, το «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, ήδη διανύει διεθνή τροχιά μέσω του Netflix και στον εγχώριο καθρέφτη σαγήνευσε. Όχι τυχαία, άλλωστε, το φαινόμενο έχει αναλυθεί πολλάκις. Ήταν στόχος, δουλεύτηκε με τέτοιες προδιαγραφές και τελικά πέτυχε. Και μόλις με εννέα επεισόδια. Τώρα η ομάδα, ανανεωμένη, ξεκίνησε νέες διαδρομές. Για την ακρίβεια, οσονούπω ξεκινούν γυρίσματα ώστε η σειρά να είναι έτοιμη για το β’ μισό της επόμενης σεζόν.

Στο ίδιο φάσμα ανανέωσης και η σειρά για τον βίο του Αγίου Παϊσίου, το πρώτο μέρος της οποίας προβάλλεται σε επανάληψη αυτές τις ημέρες λόγω Πάσχα. Αν και τα πλάνα την ήθελαν να επιστρέφει φέτος, η απόφαση τελικά είναι να κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη σεζόν, το φθινόπωρο.

Μαζί με τις δύο παραπάνω, στο κανάλι συνεχίζει και η «Γη της ελιάς», η οποία θα διανύσει τον τρίτο κύκλο της. Στο πλαίσιο της ανανέωσης, από τη σειρά θα αποχωρήσουν επτά ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων και η πρωταγωνίστρια Αφροδίτη Λιάντου, και θα ενταχθούν επτά νέοι χαρακτήρες, για τους οποίους πραγματοποιούνται κάστινγκ, ενώ από το πρωταγωνιστικό καστ θα συνεχίσουν οι Άντζελα Γκερέκου, Λυδία Κονιόρδου, Μάρω Κοντού, Γιώργος Παρτσαλάκης, Νίκος Γαλανός, Πασχάλης Τσαρούχας, Τάσος Ιορδανίδης, Ιφιγένεια Τζόλα, Γιάννης Κρητικός, Στέφανη Χαραλάμπους και άλλοι. 

Στον ΑΝΤ1 δεν ήταν μία από τις καλύτερες σεζόν σε επίπεδο μυθοπλασίας παρά τους αρκετούς πειραματισμούς σε συνδυασμό με τον ΑΝΤ1+. Σίγουρα, όμως, οι «Παγιδευμένοι» ήταν επιτυχημένη σειρά, η οποία παρά τα μικρά εσωτερικά προβλήματα με κάποιες αποχωρήσεις θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά, δίχως σημαντικές αλλαγές στο καστ.

Η δεύτερη σειρά που παίρνει πράσινο φως για την επόμενη σεζόν είναι οι «Σέρρες» του Γιώργου Καπουτζίδη. Ο δημιουργός ήδη έκανε μια σχετική ανάρτηση όπου με φόντο τον Σαρωνικό, από το καταφύγιό του στην Αίγινα, μπροστά στην οθόνη του laptop του ενημέρωσε τους ακολούθους του ότι το σενάριο για τον β’ κύκλο έχει ήδη αρχίσει να γράφεται.

Μπορεί τα νούμερα να μην έσπασαν τα κοντέρ, όμως ήταν μια πρωτοποριακή σειρά η οποία άγγιξε θέματα δύσκολα και ευαίσθητα, τολμηρά αλλά και βαθιά συναισθηματικά, με αποτέλεσμα να ανοίξουν συζητήσεις ενδιαφέρουσες και να αποτυπωθεί ένα είδος μυθοπλασίας που σε πάει ένα βήμα παρακάτω, μακριά από εσωστρέφειες και επαναλαμβανόμενα κλισέ.

Στον ALPHA, τρεις είναι οι σειρές που οδηγούνται και μετά το καλοκαίρι στις οθόνες. Ο «Σασμός», ο οποίος μετά από συζητήσεις και πολλά σενάρια για αλλαγές θα παραμείνει και θα συνεχίσει την κούρσα του στο prime time. Η σειρά παραμένει αλώβητη στην κορυφή της τηλεθέασης, παρά την πίεση του ανταγωνισμού και την όποια φθορά μπορεί να καταγραφεί μετά από δύο χρόνια καθημερινής παρουσίας.

Σίγουρα, θα γίνει μια έντονη προσπάθεια ανανέωσης με αποχωρήσεις και ένταξη νέων ηθοποιών στο καστ, το σενάριο θα ανοίξει παράλληλες ιστορίες, αλλά ο κύβος ερρίφθη και η σειρά συνεχίζει.

Η έκπληξη της χρονιάς ήταν η άλλη καθημερινή σειρά του καναλιού, «Ο παράδεισος των κυριών», η οποία αργά αλλά σταθερά κατέκτησε κοινό και τηλεθέαση. Μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες ξεπέρασε ακόμη και έναν από τους ισχυρότερους αντιπάλους, το «Ράδιο Αρβύλα», καταγράφοντας ποσοστά που στο δυναμικό κοινό ξεπερνούν το 20%.

Είναι δεδομένο ότι το σίριαλ θα φιγουράρει στο πρόγραμμα και την επόμενη σεζόν, την ίδια ώρα και καθημερινά. Φυσικά, τα ρεκόρ σπάει ένα σίριαλ, το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», που συνεχίζεται για 11η σεζόν με σημαντικές αλλαγές στα πρωταγωνιστικά ζευγάρια. Οριστικά αποχωρεί η Ελένη Κοκκίδου, η οποία συμμετείχε και στους 10 κύκλους, ενώ μέχρι στιγμής σίγουροι θεωρούνται οι Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Αντώνης Αντωνίου.

Στο OPEN η σειρά που έκανε πραγματικά μια τρελή κούρσα στην τηλεθέαση αγγίζοντας το 15%-16% ήταν ο «Έρωτας φυγάς». Σε έναν σταθμό που καταγράφει πολύ χαμηλό μέσο όρο στους πίνακες, η καθημερινή σειρά με την Πέμη Ζούνη, σε σενάριο Δημήτρη Αποστόλου, έκανε τη διαφορά. Απολύτως λογική, λοιπόν, και η απόφαση να συνεχιστεί για μία ακόμη χρονιά.

Τέλος, στην ΕΡΤ το hit «Κάνε ότι κοιμάσαι» ετοιμάζει αποσκευές για του χρόνου, με αλλαγές, αλλά σταθερό πυρήνα συντελεστών και επικεφαλής τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Ο «Όρκος», που θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Απριλίου, έχει πάρει ήδη εισιτήριο για τα επόμενα. Προς το παρόν θα προβληθούν τα πρώτα δέκα επεισόδια και το φθινόπωρο ο δεύτερος κύκλος.

Φυσικά περισσότερες είναι οι σειρές που προβλήθηκαν με μεγαλύτερη ή μικρότερη επιτυχία και δεν θα συνεχιστούν την επόμενη σεζόν, είτε γιατί αυτός ήταν και ο αρχικός προγραμματισμός είτε γιατί δεν πέτυχαν τον στόχο τους.

Στο MEGA ολοκληρώνεται το πολύ επιτυχημένο «Μαύρο ρόδο», το οποίο δεν έχει συνέχεια, καθώς το σενάριο βασίζεται σε βιβλίο. Τέλος και για την κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα - Θανάση Παπαθανασίου «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη», η οποία θα δώσει τη σκυτάλη σε νέα κωμική σειρά των δημιουργών.

Στον ΑΝΤ1 δεν ήταν καλή χρονιά για τις κωμωδίες. Έτσι, λοιπόν, τόσο το «Ποιος Παπαδόπουλος» όσο και το «Εκτός υπηρεσίας» δεν θα συνεχιστούν οριστικά δίνοντας τη θέση τους σε νέες απόπειρες για το κανάλι του Αμαρουσίου.

Μεγάλες οι προσδοκίες για το «Αυτή η νύχτα μένει» στον ALPHA, αλλά περιορίζονται στον φετινό κύκλο επεισοδίων της σειράς, η οποία κινήθηκε αξιοπρεπώς, αλλά όχι συναρπαστικά σε τηλεθέαση. Η απόφαση είναι ότι φέτος θα μπει τελεία και παύλα και δεν συντρέχει λόγος για παράταση.

Στο OPEN κλείνει ένας μεγάλος κύκλος για μια ιστορική σειρά, το «Κόκκινο ποτάμι», το οποίο δεν συνεχίζεται μετά και τα νέα επεισόδια που προβάλλονται αυτές τις ημέρες. Αποχαιρετισμός και για τη «Δική μας οικογένεια», η οποία παρά τις φιλότιμες προσπάθειες δεν κατάφερε να πάρει παράταση.

Τρεις σειρές ήταν αυτές που φιγούραραν στο φετινό πρόγραμμα του ΣΚΑΪ και οι τρεις δεν θα συνεχίσουν. Ο λόγος για τον «Γλυκάνισο», τη «Οργή» και την καθημερινή «Άγρια Γη». Τη θέση τους θα πάρουν νέα σίριαλ για την επόμενη σεζόν.

Τέλος, στην ΕΡΤ οι κύκλοι που κλείνουν είναι πολλοί. Αρχικά, μια αξιόλογη παραγωγή, «Τα καλύτερά μας χρόνια», δε συνεχίζεται.

Ακολουθεί η καθημερινή «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο». Έως τον Ιούλιο, οπότε και θα προβάλλονται ακόμη κάποια επεισόδια των φετινών κύκλων, η μυθοπλασία συνεχίζει με ισχυρή παρουσία. Ακόμη ισχυρότερη αναμένεται αυτή που θα δοθεί από Σεπτέμβριο, σε μια σεζόν που ήδη καταγράφει μια πολύ ισχυρή τάση στα χαρακτηριστικά του περιεχομένου της: σίριαλ και ξερό τηλεοπτικό ψωμί!

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News