“Ορθόδοξος Λόγος”: Η προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού

Life
“Ορθόδοξος Λόγος”: Η προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην εκπομπή του “Ορθόδοξου Λόγου” της Κυριακής 19 Μαρτίου 2023 στις 16:30, γίνεται ένα αφιέρωμα στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού, μέσα από την άρση του προσωπικού μας σταυρού προσδοκώντας την Αγίαν Ανάσταση

Η Εκκλησία μας, στο μέσο της Αγίας Τεσσαρακοστής, προβάλλει την προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού. Αντλώντας δύναμη από τη σταυρική θυσία του Κυρίου, συνεχίζουμε την πορεία μας προς την Ανάσταση. Ο ίδιος ο Κυριός μας τονίζει στους μαθητές Του: «Εἰ τίς θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτόν καί ἀράτω τόν σταυρόν αὐτοῦ καί ἀκολουθείτω μοί» (Ματθ. ιστ’ 24).

Ο προσωπικός μας σταυρός, αποτελεί μέσο ένωσής μας με τον Θεό. Όπως ο Κύριος έφερε το δικό Του σταυρό στο Γολγοθά, έτσι εμείς προσπαθούμε να ακολουθούμε πίσω Του, απαρνούμενοι τον εαυτό μας, αίροντας τον σταυρό μας, δίνοντας αγάπη σε όλους, συγχωρώντας τα πάντα και προχωρώντας στον δρόμο που χάραξε Εκείνος. Ο αγώνας, οι δυσκολίες στη ζωή μας, οι ασθένειες, οι άσχημες συμπεριφορές προς εμάς, και γενικώς όσα «βαστάζουμε» για χάρη του Ευαγγελίου, μας βοηθούν να πορευόμαστε τον ευλογημένο δρόμο της συ-σταυρώσεως με τον Χριστό, που η Αγάπη του Θεού πρώτη μας δίδαξε και ο οποίος κρύβει στο τέλος την Ανάσταση.

Στην εκπομπή του “Ορθόδοξου Λόγου” της Κυριακής 19 Μαρτίου 2023 στις 16:30, γίνεται ένα αφιέρωμα στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού, μέσα από την άρση του προσωπικού μας σταυρού προσδοκώντας την Αγίαν Ανάσταση.

Στην παρουσίαση της εκπομπής ο επίκουρος καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, κ. Ιωάννης Λίλης.

Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News