Ημέρες Εκπαίδευσης από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς (vid)

Life
Ημέρες Εκπαίδευσης από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δωρεάν ενημέρωση και δωρεάν τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές Α’ Λυκείου!

Τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου διοργάνωσαν «Ημέρες Εκπαίδευσης», μια ανοικτή εκδήλωση Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο ξενοδοχείο Astoria το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023. Η συμμετοχή ήταν ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου της πόλης και τους γονείς τους.

Την επόμενη μέρα, 22 Ιανουαρίου, δόθηκε η ευκαιρία σε όσους μαθητές A’ Λυκείου της πόλης του Ηρακλείου δήλωσαν έγκαιρα συμμετοχή, να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ το test επαγγελματικού προσανατολισμού «Ariston Noisis Plus».

Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Θοδωρή Θεοτόκη, σύμβουλος Σπουδών της Οrientum (www.orientum.gr), κατεξοχήν αρμόδιος σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, σπουδών και αγοράς εργασίας στην Ελλάδα.

Η εισήγησή του ξεκίνησε με Συμβουλευτική προς μαθητές και γονείς, αναφορικά με την ανάγκη για στοχοθεσία από τους μαθητές αλλά και τα χαρακτηριστικά και τις προϋποθέσεις για τη επιτυχία τους. Συνέχισε με την αναζήτηση κινήτρων μελέτης, τους τρόπους για την οργάνωση της μελέτης και τη διαχείριση του χρόνου τους. Αναφέρθηκε σε κρίσιμες αλλαγές των τελευταίων ετών στο Λύκειο αλλά και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τέλος, ολοκλήρωσε την παρουσίασή του με τα ορθά κριτήρια για την επιλογή σπουδών, τα επαγγέλματα υψηλής ζήτησης του 2030, αλλά και τις «εναλλακτικές καριέρες» στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Α’ Λυκείου

Την επόμενη ημέρα του σεμιναρίου, δόθηκε η ευκαιρία στους πρώτους 100 μαθητές A’ Λυκείου της πόλης του Ηρακλείου που δήλωσαν έγκαιρα συμμετοχή, να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ διαδικτυακά το test Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Computer Academy, Ariston Noisis Plus.

Πρόκειται για ένα από τα πιο αξιόπιστα τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Ελλάδα, που διερευνά την προσωπικότητα (επαγγελματικοί τύποι & χαρακτηριστικά) και τα ενδιαφέροντα του μαθητή. Με βάση τα ιδιαίτερα στοιχεία της προσωπικότητας του κάθε μαθητή, προτείνει με ασφάλεια και με σειρά κατάταξης, πανεπιστημιακές σχολές που ταιριάζουν στο προφίλ του κάθε μαθητή.

Τις εβδομάδες μετά τη διενέργεια του test ακολουθεί ατομική συμβουλευτική ανάλυση των αποτελεσμάτων του test (εκτυπωμένη έκθεση ατομικών αποτελεσμάτων), με στόχο το σωστό Επαγγελματικό Προσανατολισμό των μαθητών που συμμετείχαν. Η συμβουλευτική γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, πιστοποιημένους συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού, εκπαιδευμένους στην παράδοση και σχολιασμό των αποτελεσμάτων, παρόντος του μαθητή και ενός τουλάχιστον γονέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News