«Ορθόδοξος Λόγος»: Σύγχρονες μορφές του Αγίου Όρους στην ΚΡΗΤΗ TV

Life
«Ορθόδοξος Λόγος»: Σύγχρονες μορφές του Αγίου Όρους στην ΚΡΗΤΗ TV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφιέρωμα στο Άγιο Όρος από την εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV «Ορθόδοξος Λόγος», που θα προβληθεί την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου και ώρα 16:30

Το Άγιον Όρος αποτελεί έναν ιδιαίτερο ευλογημένο τόπο με πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Χιλιάδες Μοναχοί ζούν σε αυτό, αφιερωμένοι στο Χριστό και την Εκκλησία, μέσα από τον ταπεινό, αθόρυβο και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τρόπο ζωής τους. Στην πραγματικότητα, το Άγιον Όρος παρέχει απλόχερα αμέτρητα παραδείγματα και μαθήματα αληθινής και ανεπιτήδευτης ζωής, μιας πολιτείας που είναι αφιερωμένη στην προσευχή και τη λατρεία του Θεού.

Μέσα σε αυτόν τον τόπο, οι Άγιοι: Παίσιος, Πορφύριος, Εφραίμ ο Κατουνακιώτης, Ιωσήφ ο Ησυχαστής και αρκετοί άλλοι που κατάφεραν να μείνουν άγνωστοι σε εμάς, αποτελούν σύγχρονα πρότυπα του Αγίου Όρους και της Εκκλησίας μας. Όλοι τους χαρακτηρίζονται από μια θαυμαστή απλότητα και αγάπη προς όλους. Η Ζωή τους αποτελεί πρότυπο παράδειγμα καθημερινού αγώνα, ταπείνωσης και προσευχής υπέρ των αναγκεμένων, των νέων, των ασθενών και γενικώς κάθε πονεμένου ανθρώπου.

Η εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2023, ώρες 16:30’-17:30’, γίνεται αφιέρωμα στο Ἀγιον Όρος και στις σύγχρονες αγιασμένες μορφές πατέρων της Εκκλησίας που έζησαν σε αυτό, προσεγγίζοντας τη ζωή, το έργο και την παρακαταθήκη τους στην ζωή μας σήμερα.

Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News