Τρυπητή Αχλάδας: Η απομονωμένη παραλία του Ηρακλείου με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά (εικόνες)

Ταξίδια
Τρυπητή Αχλάδας: Η απομονωμένη παραλία του Ηρακλείου με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιτριγυρισμένη από απότομους γκρεμούς με σαθρά φυλλιτικά πετρώματα, μία «ανάσα» από την πόλη του Ηρακλείου

Η Τρυπητή βρίσκεται 19χλμ βορειοδυτικά του Ηρακλείου, ανάμεσα στα Ακρωτήρια Καταραμένο ή Τρυπητή (στα δυτικά) και Μπουρούνι ή Άκρο της Ρογδιάς (στα ανατολικά) και βόρεια του παραθεριστικού οικισμού Αμμούδι των υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας.

Είναι πραγματικά μια πολύ όμορφη παραλία, με βότσαλα και γαλαζοπράσινα βαθιά νερά. Περιτριγυρίζεται από απότομους γκρεμούς με σαθρά φυλλιτικά πετρώματα, ενώ στα ανατολικά όμορφες σπηλιές που δίνουν το όνομα Τρυπητή στην παραλία.

Οι απότομοι γκρεμοί την κάνουν μια από τις πιο απομονωμένες παραλίες του Ηρακλείου. Δεν υπάρχει πρόσβαση με αυτοκίνητο, παρόλο που διακρίνονται τα ίχνη του δρόμου που οδηγούσε στην παραλία μέχρι το 1995 από το Αμμούδι. Ο δρόμος καταστράφηκε ολοσχερώς από πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή και πλέον δεν υπάρχει ούτε καν μονοπάτι.

Το μόνο μειονέκτημα της παραλίας είναι ότι είναι ανοικτή στους βοριάδες, οι οποίοι μεταφέρουν σκουπίδια στην ακτή. Όταν όμως η θάλασσα είναι ήρεμη, το παραλιάκι αυτό είναι ιδανικό για απομόνωση για όσους διαθέτουν κάποιο σκάφος φυσικά.

Πηγή: cretanbeaches.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News