Όρνιος ή αρσενική συκιά: Μικρές παραλίες με βοτσαλάκι κοντά στα άγρια βουνά του Κουδουμά (εικόνες)

Ταξίδια
Όρνιος ή αρσενική συκιά: Μικρές παραλίες με βοτσαλάκι κοντά στα άγρια βουνά του Κουδουμά (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όρνιος, οι παραλίες του Μονοφατσίου που θα σας ξετρελάνουν

Πίσω από τον μεγάλο λόφο που βρίσκεται στα δυτικά του οικισμού των Τριών Εκκλησιών υπάρχει μια μοναδική παραλία με ψιλή άμμο, εντελώς απομονωμένη, περιτριγυρισμένη από το μεγαλύτερο φυσικό χαρουπόδασος της Ευρώπης, όπως λένε οι ντόπιοι. Η παραλία αυτή ονομάζεται Παχιά Άμμος και σχηματίζεται στην έξοδο του επιβλητικού φαραγγιού της Αγίας Παρασκευής, όπου τον χειμώνα σχηματίζεται ένας καταρράκτης 105μ, από τους ψηλότερους στην Κρήτη. Στην Παχιά Άμμο οδηγεί ένας σύντομος χωματόδρομος από τον οικισμό.

Δυτικά της παραλίας, στην περιοχή Όρνιος, θα δείτε μερικά παραθεριστικά σπιτάκια πάνω στη θάλασσα. Εδώ σχηματίζονται πολλές σπηλιές μέσα στο νερό, με υπέροχα γαλαζοπράσινα χρώματα και μικρές παραλίες με βοτσαλάκι. Τριγύρω οι χαρουπιές πυκνώνουν και δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό. Όρνιος ονομάζεται στην Κρητική διάλεκτο η αρσενική συκιά που με τη γύρη της γονιμοποιούνται τα σύκα.

Αν συνεχίσετε στον χωματόδρομο που οδηγεί ανατολικά και διασχίζοντας το χαρουπόδασος, σύντομα θα δείτε μια μεγάλη παραλία με χαρακτηριστικό βυθό που κάνει όλο χαράκια στον κόλπο του Πλατανιά. Η παραλία ονομάζεται Γλυκύς Κόλυμπος, λόγω του ότι κάπου εδώ υπάρχει πηγή με γλυκό νερό. Τριγύρω κατακόρυφοι βράχοι και μεγάλες σπηλιές που φωλιάζουν αρπακτικά πουλιά συνθέτουν ένα φανταστικό τοπίο. Κάπου εδώ τελειώνει και ο δρόμος καθώς μετά ξεκινούν τα άγρια βουνά του Κουδουμά και το μονοπάτι που ενώνει τις Τρεις Εκκλησιές με τη μονή Κουδουμά.

Πηγή: cretanbeaches.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News