Αγία Πελαγία: «Πόλος έλξης» για ντόπιους και τουρίστες - Καθημερινή μάχη για μια… ξαπλώστρα

Κρήτη
Αγία Πελαγία: «Πόλος έλξης» για ντόπιους και τουρίστες - Καθημερινή μάχη για μια… ξαπλώστρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αδιαχώρητο επικρατεί στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό - Στο ζενίθ η κίνηση στην περιοχή

Πρώτες μέρες του Αυγούστου και στην παραλία της Αγίας Πελαγίας δεν πέφτει ούτε καρφίτσα, ενώ πολύ τυχερός μπορεί να θεωρηθεί όποιος προλάβει να βρει όχι μόνο ξαπλώστρα, αλλά και πάρκινγκ. Χαμόγελα αισιοδοξίας και από τους καταστηματάρχες πέριξ της παραλίας, οι οποίοι δηλώνουν ικανοποιημένοι από τους φετινούς τζίρους με την κίνηση να έχει πλέον φτάσει στο ζενίθ της. 

Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για μπάνιο κοντά στο Ηράκλειο παραμένει και φέτος η παραλία της Αγίας Πελαγίας και δικαίως. Ντόπιοι και τουρίστες δίνουν μάχη για μία ξαπλώστρα, καθώς, όπως εξηγούν αυτές τις μέρες επικρατεί γίνεται το αδιαχώρητο. 

Ηλιοθεραπεία, ξεκούραση και μπάνιο στα διαυγή καθαρά νερά με θέα στο νησάκι της Ντίας  επιλέγουν οι λουόμενοι, οι οποίοι φροντίζουν να έρχονται από νωρίς στην παραλία για να βρουν μία καλή θέση. 

«Πολλές πετσέτες απλωμένες, χωρίς να είναι εδώ οι θαμώνες. Δεν είναι ωραία κατάσταση αυτή, κάτι πρέπει να γίνει γιατί χαλάει το όλο σκηνικό», περιγράφει φανερά ενοχλημένος λουόμενος και συνεχίζει λέγοντας, «Πάντως σαν παραλία είναι υπέροχη, ο ήλιος και η ατμόσφαιρα είναι πάρα πολύ καυτοί, περνάμε ωραία, χωρίς άγχος και προσωράμε».

Αύγουστος πλέον και  η τουριστική κίνηση έχει κορυφωθεί με τους επιχειρηματίες της περιοχής να δηλώνουν αρκετά ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία της φετινής σεζόν. Από το μεσημέρι και μετά, αρκετός είναι ο κόσμος που επισκέπτεται τα γύρω καταστήματα για καφέ και φαγητό δίπλα στο κύμα. 

«Πλέον έχει γεμίσει η περιοχή με Έλληνες και τουρίστες, γίνεται χαμός, έχει πολύ κόσμο», αναφέρει επαγγελματίας από την Αγιά Πελαγία.

Και μπορεί οι ξαπλώστρες να μην φτάνουν για όλους, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που φτάνουν οργανωμένοι με δικό τους εξοπλισμό για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News