Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο των διακοπών (βίντεο)

Κρήτη
Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο των διακοπών (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμβουλές για ένα ασφαλές καλοκαίρι, έδωσε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», ο Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αριστοτέλης Σκουντάκης

Το φαρμακείο πρέπει να το έχουμε μαζί μας και να μην το βάζουμε μέσα στη βαλίτσα, ώστε να έχουμε εύκολη πρόσβαση ανά πάσα στιγμή.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αριστοτέλης Σκουντάκης, καλό είναι να έχετε μαζί σας μάσκες, αντισηπτικά και γάντια μιας χρήσης διότι δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι στη διάρκεια των διακοπών θα έρθετε σε επαφή με τουρίστες είτε από το εξωτερικό είτε από άλλες περιοχές της χώρας μας οι οποίοι μπορεί να μεταφέρουν τον κορωνοϊό από το ένα μέρος στο άλλο χωρίς να το γνωρίζετε.

Ειδικά στους κλειστούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, πρέπει να συμπεριφέρεστε σαν να υπάρχει κάποιος ασθενής ή σαν να είστε εσείς ασθενείς τόσο για τη δική σας προφύλαξη όσο και των αγαπημένων προσώπων σας.

Από το φαρμακείο των διακοπών δεν πρέπει να λείπουν το αντηλιακό για πρόσωπο και σώμα και μια κρέμα ενυδατική ή καταπραϋντική για τα εγκαύματα.

«Δυστυχώς τελευταία έχουν αυξηθεί τα εγκαύματα από τον ήλιο. Πολλοί άνθρωποι έρχονται στα φαρμακεία μας έχοντας καεί και ζητώντας κάποιο προϊόν να τους ανακουφίσει», εξηγεί ο κ. Σκουντάκης.

Επιπλέον πρέπει να έχουν υλικά για την περιποίηση των τραυμάτων, όπως βαμβάκι, οξυζενέ, ιώδιο και αποστειρωμένες γάζες, υποαλλεργικούς αυτοκόλλητους μικροεπιδέσμους, υποαλλεργικές αυτοκόλλητες ταινίες, αντιβιοτική σκόνη και αλοιφή, ακόμη και αυτοκόλλητα ράμματα.

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News