Κρήτη: Τρεις ιδανικές παραλίες για μπάνιο μακριά από την πολυκοσμία

Κρήτη
Κρήτη: Τρεις ιδανικές παραλίες για μπάνιο μακριά από την πολυκοσμία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόμερες παραλίες ιδανικές για ήσυχες καλοκαιρινές στιγμές ξεκούρασης

Παραδεισένιες παραλίες με κρυστάλλινα νερά σχεδόν αποκομμένες από τον κόσμο που σε κάνουν να θέλεις να μείνεις για πάντα εκεί. Από τα Χανιά μέχρι και το Λασίθι, σε κάθε σημείο της Κρήτης μπορεί κανείς να βρει μια γωνιά για να χαλαρώσει και να απολαύσει το καλοκαίρι.

Ακολουθεί μονάχα μια γεύση από τις πιο ήρεμες παραλίες του νησιού, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα!

Παραλίες Βιάννου, Τέρτσα

Τα Τέρτσα είναι ένας μικρός αλλά γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός και πρόκειται για ένα από τα λιγοστά πια ησυχαστήρια στην Κρήτη.

Βρίσκεται 91χλμ νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και 54χλμ νοτιοδυτικά του αγίου Νικολάου, ανάμεσα στο Μύρτος και την Ψαρή Φοράδα.

Το ψαροχώρι απλώνεται στην ομώνυμη πράσινη κοιλάδα, με τον χειμερινό ποταμό Τσούνα. Το χωριό υπάγεται στο δημοτικό διαμέρισμα του Συκολόγου, του δήμου Βιάννου.

Στα Τέρτσα μένουν ελάχιστοι κάτοικοι, περίπου 70, οι οποίοι ασχολούνται με την γεωργία. Η περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή ωστόσο τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται δειλά-δειλά και ο τουριστικός τομέας. Στον οικισμό υπάρχουν λιγοστά ταβερνάκια και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Η παραλία στα Τέρτσα είναι αρκετά μεγάλη, ώστε να μπορείς να έχει απομόνωση, με χοντρή άμμο και κρυστάλλινα νερά, δεν είναι οργανωμένη αλλά υπάρχουν αρκετά αλμυρίκια που προσφέρουν απλόχερα την σκιά τους.

Μοναδικότητα στο τοπίο χαρίζουν οι βράχοι στα δυτικά της παραλίας με χαρακτηριστικό τον βράχο που ξεπροβάλει μέσα από το νερό, το οποίο ονομάζεται Ψαροχάρακο και διαχωρίζει την παραλία Τέρτσα από την παραλία Βουρδόλακος.

Εκεί οδηγεί κι ένας σύντομος βατός χωματόδρομος που ξεκινάει από τον οικισμό και συνεχίζει δυτικά πάνω από τη μεγάλη παραλία του Βουρδόλακου.

Παραλίες Αγίου Βασιλείου, Άγιος Γεώργιος

Η μικρή κοιλάδα του Αγίου Γεωργίου σχηματίζεται στις νότιες πλαγιές του όρους Βουβάλα, 3 χλμ. δυτικά της Αγίας γαλήνης, 69 χλμ. νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και 60 χλμ. νότια του Ρεθύμνου. Στην έξοδο της υπάρχουν δύο απάνεμοι κόλποι με υπέροχο βοτσαλάκι που χωρίζονται από βραχώδη ακτή.

Είναι ένα μέρος μακριά από τη φασαρία και την πολυκοσμία, με καταγάλανα, καθαρά νερά και μια παρθένα παραλία. Είναι το ιδανικό μέρος για χαλαρές διακοπές, και σε περίπτωση που κάποιος επισκέπτης θέλει να απομονωθεί τελείως από τον κόσμο ακριβώς δίπλα υπάρχουν μικροί ανοργάνωτοι κόλποι.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς τον Άγιο Γεώργιο θα συναντήσετε πολλά μονοπάτια που θα σας οδηγήσουν σε μικρά παρεκκλήσια ή σε μικρές, ήσυχές παραλίες με βότσαλο και πας είτε με αμάξι μέχρι ένα σημείο, είτε με τα πόδια από μονοπάτι με σκάλες, το οποίο είναι 6 λεπτά περπάτημα.

Η παραλία του Αγίου Γεωργίου είναι εκπληκτική, λόγω της γεωγραφική της θέσης, καθώς προστατεύεται από ένα τεράστιο βράχο και επίσης έχει υπέροχα κρυστάλλινα νερά και λεπτό βότσαλο.

Είναι μια παραλία με βότσαλο και καταγάλανα νερά. Στην παραλία υπάρχουν μερικές ανέσεις, καρέκλες, ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους, ενώ πολύ κοντά στην περιοχή θα βρείτε μερικές ταβέρνες και λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Παραλίες Σητείας, Στάουσα

Μια από τις πιο όμορφες παραλίες στην περιοχή Καλό Νερό, είναι η μικρή παραλία Στάουσα, στην οποία χωράνε το πολύ τέσσερις παρέες.

Είναι πολύ όμορφη, με ψιλό βοτσαλάκι και γαλαζοπράσινα νερά, ενώ κύριο γνώρισμα της είναι η μεγάλη σπηλιά στα ανατολικά η οποία προσφέρει ίσκιο και βρίσκεται η μισή μέσα και η άλλη μισή έξω από το νερό.

Δεν πρόκειται για οργανωμένη παραλία όμως υπάρχουν μαγαζιά και ταβερνάκια. Είναι ιδανική για ξεκούραση και μπάνιο μακριά από την πολυκοσμία.

Για να φτάσετε εκεί από την Ιεράπετρα θα πρέπει να οδηγήσετε  από τον κεντρικό δρόμο ανατολικά προς το Μακρύ Γιαλό και αφού το περάσετε να κινηθείτε δεξιά προς Γούδουρα και όχι προς Σητεία. Συνολικά από την Ιεράπετρα η διαδρομή είναι περίπου 35 λεπτά.

Τα νερά της παραλίας είναι πεντακάθαρα ενώ έχει βοτσαλάκι και η πρόσβαση στην θάλασσα είναι πολύ εύκολη. Ακριβώς πάνω από την παραλία παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στο πάρκινγκ και κατεβαίνετε λίγα σκαλιά.

Ακριβώς δίπλα (ανατολικά) είναι η παραλία Ανασκελού (ή Αθερινόλακος) ενώ στον οικισμό Καλό Νερό πάνω από την παραλία υπάρχουν λίγες ταβέρνες και ενοικιαζόμενα.

Γενικά το τοπίο μετά το Μακρύ Γιαλό προς Γούδουρα είναι πολύ ιδιαίτερο και άγριο και σίγουρα αυτή η εναλλαγή θα σας εντυπωσιάσει. Λίγο μετά το Καλό Νερό βρίσκεται η γνωστή μονή του Αϊ Γιάννη του Καψά χτισμένη στον γκρεμό στην είσοδος του φαραγγιού των Περβολακίων που αξίζει να επισκεφτείτε.

(φωτογραφίες cretanbeaches)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News