Ταξίδια

Ηράκλειο: Σανατόριο Λουτρακίου, ένα όνειρο που έμεινε ανεκπλήρωτο

Μετά το τέλος του πολέμου είχε δρομολογηθεί η δημιουργία του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στην πόλη του Ηρακλείου, οπότε το σανατόριο στο Λουτράκι παρέμεινε ένα όνειρο

Στo μικρό χωριό του Λουτρακίου που βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, κοντά στο χωριό Κορφές, εξετάστηκε ως σημείου δημιουργίας σανατορίου λόγω του καλού του κλίματος.

Ο χώρος που βρίσκεται το κτίσμα ανήκε αρχικά στη διπλανή Μονή Ιερουσαλήμ, με το πέρασμα όμως των ετών, το ακίνητο πέρασε σε διάφορα χέρια κι αυτό αποτελούσε πάντα πρόβλημα για την αξιοποίησή του.

Σύμφωνα με το αφιέρωμα του ntelogo, όταν το κτίσμα έφτασε στη μορφή που βλέπουμε σήμερα, δυστυχώς ξέσπασε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, με αποτέλεσμα να σταματήσει οποιαδήποτε εργασία.Μετά το τέλος του πολέμου είχε δρομολογηθεί η δημιουργία του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στην πόλη του Ηρακλείου, οπότε το σανατόριο στο Λουτράκι παρέμεινε ένα όνειρο.

Δυστυχώς σήμερα η κατάσταση του κτιρίου είναι αυτή που φαίνεται στις φωτογραφίες, ενώ πολλοί χώροι του έχουν μετατραπεί σε κοτέτσια και αποθήκες, προφανώς των γειτόνων.

tip: Ευχαριστούμε τον κ. Δημήτρη που βρήκαμε στο χώρο όταν τον επισκεφτήκαμε και μας είπε την ιστορία του σανατορίου.

tip2: Ακριβώς δίπλα στο ερειπωμένο κτίσμα βρίσκεται η Μονή Παναγίας Ιερουσαλήμ, η οποία αν προσεχθεί, μπορεί να αποτελέσει μελλοντικά χώρο προσέλκυσης επισκεπτών.

(Φωτογραφίες του Κωστή Παπαχρήστου instagram:@kostispapaxristos)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια