Η λίστα με τις 9 ωραιότερες παραλίες του κόσμου – Η παραλία της Κρήτης που ξεχώρισε

Ταξίδια
Η λίστα με τις 9 ωραιότερες παραλίες του κόσμου – Η παραλία της Κρήτης που ξεχώρισε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραλίες που θα ήθελες να επισκεφτείς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου

Δεν χρειάζεται καν να αναρωτηθείς πού πηγαίνει ο τίτλος της βασίλισσας του καλοκαιριού: Αυτή θα είναι πάντοτε η παραλία. Και μία λίστα με τις ομορφότερες του πλανήτη μπορεί να περιλαμβάνει αμέτρητες, ωστόσο μία ομάδα travel experts έφτιαξε μια λίστα με τις 9 ομορφότερες παραλίες του κόσμου, τις παρακάτω.

  1. Grace Bay, νησιά Turks & Caicos, Καραϊβική

Αρχή με Καραϊβική και το κοραλλιογενές αρχιπέλαγος, όπου σχεδόν όλες του οι ακτές διαθέτουν λευκόχρυση άμμο και νερά με τις πιο εξωπραγματικές αποχρώσεις του γαλάζιου. Η ομορφότερη αμμουδιά της ευρύτερης περιοχής, ακούει στο όνομα Grace Bay.

  1. Eagle beach, Aruba, Βενεζουέλα

Στα βόρεια της Βενεζουέλας, το μικρό νησάκι της Aruba διαθέτει μία από τις ελκυστικότερες ακτές παγκοσμίως. Στην Eagle beach τα νερά θυμίζουν πισίνα, με μεγάλα καταπράσινα και πυκνά δέντρα να συμπληρώνουν το σκηνικό ενός πραγματικού καλοκαιρινού ονείρου.

  1. Baia do Sancho, Βραζιλία

Εκτός από μπάλα, σάμπα και εγκληματικότητα, η Βραζιλία φημίζεται και για τις παραλίες της. Μάλιστα, διαθέτει αρκετές που θα μπορούσαν να βρίσκονταν σε αυτήν εδώ τη λίστα, στην οποία όμως φιγουράρει η ακτή που ξεπροβάλλει στο τέλος ενός τροπικού δάσους, του οποίου τα δέντρα προσφέρουν την απαραίτητη σκιά σε αυτόν το μικρό παράδεισο.

  1. Ελαφονήσι, Κρήτη, Ελλάδα

Δεν θα ήταν υπερβολή να μιλήσει κάποιος για ένα θαύμα της φύσης, στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νομού Χανίων. Μία παραλία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με πολύ ψιλή λευκή αμμουδιά που ροζίζει σε αρκετά σημεία, που περιβάλλεται από μια λιμνοθάλασσα με τυρκουάζ αβαθή νερά.

  1. Seven Mile Beach, νησιά Cayman, Καραϊβική

Συχνά συγκαταλέγεται σε έγκυρους ταξιδιωτικούς οδηγούς ως μία από τις ομορφότερες παραλίες της Καραϊβικής και όχι άδικα. Εκτείνεται σε μήκος περίπου 10 χλμ, έχει αξιοποιηθεί τουριστικά στο μεγαλύτερο μέρος της με resorts και beach bars, η ομορφιά της όμως παραμένει πάντοτε αναλλοίωτη.

  1. Praia da Falesia, Πορτογαλία

Κοντά στο πολυδιαφημισμένο Algarve, θα συναντήσει κάποιος την Praia da Falesia. όπως λένε οι ντόπιοι, όσοι κολυμπήσουν σε αυτή αποκλείεται να την ξεχάσουν για το υπόλοιπο της ζωής τους.

  1. Πρωταράς, Κύπρος

Το παραθαλάσσιο προάστιο του Παραλιμνίου με την αμμώδη ακτή θεωρείται δικαίως μια απέραντη παραλία. Και μάλιστα, μία από τις κορυφαίες της Μεσογείου.

  1. Playa Varadero, Κούβα

Μία από τις ελάχιστες παραλίες του κόσμου που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Must για ντόπιους και επισκέπτες λόγω της μεγάλης της ολόλευκης αμμουδιάς, τους φοίνικες και τα κρυστάλλινα νερά. Μία real life καρτ ποστάλ.

  1. Spiaggia dei Conigli, Ιταλία

Κάπου ανάμεσα στη Σικελία και την Λιβύη, στο νησάκι της Lampedusa, βρίσκεται η ομορφότερη παραλία της Ιταλίας. Τα νερά της διαθέτουν εντυπωσιακές εναλλαγές γαλάζιου και μπλε, καταλήγοντας σε μια πάλλευκη αμμώδη ακτή.

Πηγή: Esquire.com

(φωτογραφίες: pexels/Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News