Ο άγνωστος επίγειος παράδεισος στον Σαρωνικό

Ταξίδια
Ο άγνωστος επίγειος παράδεισος στον Σαρωνικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ακατοίκητη νησίδα στην σκιά του Αγκιστρίου

Η Κυρά τοποθετείται στα δυτικά του Αγκιστρίου, στον Σαρωνικό κόλπο, εκεί που πολλά μα άσημα νησιά αποτελούν τον μικρό άγνωστο παράδεισο των ιστιοπλόων, που πραγματικά αξίζει να επισκεφτεί κανείς.

Πρόκειται για μια ακατοίκητη νησίδα έκτασης 0,8 τ. χλμ., που χρόνια τώρα παραμένει στη σκιά του Αγκιστρίου και στη γαλήνη που απλόχερα προσφέρει λόγω της μοναξιάς της. Και ενώ από γεωγραφικής άποψης ανήκει στο διαμέρισμα της Πελοποννήσου, η ιδιαιτερότητά της είναι ότι από διοικητικής πλευράς υπάγεται στην Περιφέρεια Αττικής.

Κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν "Πιτυόνησος", επειδή σε πολύ μεγάλο βαθμό το νησί καλυπτόταν από πεύκα (πίτυς), όπως άλλωστε και η ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού.

Και μπορεί οι ακτές της να είναι βραχώδεις και να φλερτάρουν συνεχώς με την μοναδική τους "ερωμένη", δηλαδή τη θάλασσα, υπάρχουν όμως διάσπαρτα σημεία γύρω της με αμμώδεις παραλίες με καταπράσινα νερά, που αποκτούν συντροφιά ελάχιστες στιγμές της ημέρας και της νύχτας από όλους εκείνους που με το ιδιωτικό τους μέσον θελήσουν μια βουτιά εκεί ή απλά και μόνον να ξαποστάσουν στους ήρεμους κόλπους της.

Όσο για τους μόνιμους κάτοικους, δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι από μερικά κατσίκια, τα οποία βολτάρουν ανενόχλητα στο νησί, αλλά και αρκετά κουνέλια, που είναι αδύνατον να συναντήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, όντας κρυμμένα στα πιο δροσερά μέρη του νησιού.

Σαν βρεθείς λοιπόν στο Αγκίστρι την ώρα του ηλιοβασιλέματος, να έχεις απλά στον νου σου πως η "Κυρά" θα είναι αυτή που θα ανταμώσει τελευταία με το πύρινο βλέμμα του ήλιου λίγο πριν τη θεαματική του "βουτιά" στο άγνωστο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News