Ταξίδια

Ορθή Άμμος: Η διάσημη παραλία με τα κρυστάλλινα νερά - Η σχέση της με τους Δροσουλίτες

Τι λέει ο μύθος

Η Ορθή Άμμος είναι μια εκπληκτική αμμώδης και ρηχή παραλία, δίπλα στο Φραγκοκάστελο, που βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νότια των Χανίων , στην άκρη μιας μεγάλης κοιλάδας με πολύ ζεστό κλίμα. Η περιοχή αντιμετώπισε μια ήπια ανάπτυξη, σε αντίθεση με την παρακείμενη τουριστική περιοχή του Φραγκοκάστελου.

Είναι διάσημη για τους μεγάλους λόφους και τους αμμόλοφους που έχουν διαμορφωθεί και τα κρυστάλλινα νερά.

Η παραλία επηρεάζεται από νότιους ανέμους, αλλά όχι πάρα πολύ.

Το ανατολικό τμήμα της παραλίας παραδοσιακά καταλαμβάνεται από γυμνιστές , αλλά ο αριθμός τους μειώνεται τα τελευταία χρόνια.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην παραλία περπατώντας 10 'από το Φραγκοκάστελο ή πάρκο πάνω από τους λόφους με άμμο. Σημειώστε ότι η άμμος είναι πολύ ζεστή όταν κατεβαίνετε στην παραλία!

Η παραλία είναι ήσυχη, σε σύγκριση με το Φραγκοκάστελο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα της. Ωστόσο, υπάρχουν πολύ λίγα καταλύματα και παροχές για φαγητό, αλλά δεν υπάρχουν ξαπλώστρες και υπηρεσίες θαλάσσιων σπορ. Το ανατολικότερο τμήμα του ονομάζεται Κρίταμα και χαρακτηρίζεται από ψηλούς βράχους και γαλαζοπράσινα νερά.

Σύμφωνα με τον μύθο, η άμμος της Ορθής Άμμου κάλυψε τα άβατα σώματα των 335 Ελλήνων ηρώων που πολέμησαν εναντίον Τούρκων κατά τη διάρκεια της Μάχης του Φραγκοκάστελλου (17 Μαΐου 1828).

Τα πνεύματα αυτών των ηρώων είναι οι θρυλικοί Δροσουλίτες , τα διάσημα «φαντάσματα» του φρουρίου  Φραγκοκάστελο.

Πηγή: cretanbeaches.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια