Μανδράκια της Μήλου: Ο... πολύχρωμος προορισμός που χορταίνει το μάτι και την ψυχή

Ταξίδια
Μανδράκια της Μήλου: Ο... πολύχρωμος προορισμός που χορταίνει το μάτι και την ψυχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αντίθεση του πράσινου της θάλασσας με το ηφαιστειογενές λευκό των σπιτιών με τα λογιών - λογιών χρωματιστά πορτοπαράθυρα, σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή, τότε που η απλότητα και η ανέμελη ζωή των νησιωτών κυριαρχούσε παντού

Στα βόρεια της Μήλου, εκεί που το βλέμμα ατενίζει το απέραντο Αιγαίο Πέλαγος, υπάρχει ένας μικρός παραδοσιακός οικισμός που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με τη γραφικότητα και τα υπέροχα χρώματά του. Ο λόγος για τα Μανδράκια, το μικρό χωριουδάκι με το έντονο άρωμα της παλιάς Μήλου.

Στο μικροσκοπικό λιμανάκι του, δένουν κυρίως μικρές βαρκούλες, μιας και η είσοδος του λιμανιού «μπλοκάρει» τα πλεούμενα με βαθιά καρίνα, λόγω των βράχων που βρίσκονται διάσπαρτοι στον υπέροχο καταπράσινο βυθό της.

Η εκκλησία που δεσπόζει στην κορυφή του λιμανιού συνεισφέρει στην μοναδικότητα που καταγράφουν οι φωτογραφικοί φακοί των επισκεπτών που βρίσκονται στην περιοχή και μαγεύονται από το απίστευτο τοπίο της.

Η αντίθεση του πράσινου της θάλασσας με το ηφαιστειογενές λευκό των σπιτιών με τα λογιών - λογιών χρωματιστά πορτοπαράθυρα, σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή, τότε που η απλότητα και η ανέμελη ζωή των νησιωτών κυριαρχούσε παντού.

Όσο για τους χειμερινούς μήνες, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του... Οι βαρκούλες αποχαιρετούν την υδάτινη αγκαλιά της θάλασσας και αναπαύονται στα παραδοσιακά «σύρματα» που βρίσκονται τριγύρω από το λιμάνι, με σκοπό τον «καλλωπισμό» και την αποφυγή των μανιασμένων κυμάτων που επικρατούν στην περιοχή. Η ιδιαίτερη παλέτα των χρωμάτων είναι προσωπική επιλογή των βαρκάρηδων, με κυρίαρχα χρώματα το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε.

Τελικά, ναι... το αποτέλεσμα αυτής της πολυχρωμίας είναι και αυτό που κάνει τα Μανδράκια μοναδικά.

Παρακολουθήστε το βίντεο του Travel Inspiration:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News