Αθερίνα: Η παραλία με τα σπάνια καταγάλανα νερά

Ταξίδια
Αθερίνα: Η παραλία με τα σπάνια καταγάλανα νερά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγο πριν τον οικισμό του Γούδουρα

70 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά Αγίου Νικολάου και 34 χιλιόμετρα ανατολικά της Ιεράπετρα και λίγο πριν τον οικισμό του Γούδουρα, βρίσκεται η παραλία Αθερίνα.

Μια μικροσκοπική παραλία με καταγάλανα νερά με βότσαλο και βράχους, οι οποίοι σχηματίζουν ένα μικρό φαράγγι ενώ στα πλάγια του ένα αρκετά μεγάλο πέτρινο πλάτωμα. Σκιά μπορεί να βρει εύκολα κάποιος στο πλάι των κροκαλοπαγών τοιχωμάτων του μικρού φαραγγιού.

Για να την προσεγγίσουμε από την ξηρά, από τον κεντρικό δρόμο περπατάμε στο πλάι του στενού και αρκετά βαθιού ξερού ρέματος, που φέρνει τα (σπάνια) νερά του από την περιοχή της Βίγλας.

Το ρέμα αυτό το εντοπίζουμε περίπου 300 μέτρα μετά την εκκλησία των Αγίων Σαράντα στο Καλάμι και περπατάμε στο πλάι του μέχρι να φτάσουμε στην θάλασσα, από όπου η πρόσβαση στην παραλία είναι πιο εύκολη. Επίσης υπάρχει κακός χωματόδρομος που σταματάει ακριβώς πάνω από το ανατολικό άκρο της παραλίας.

Η θαλάσσια περιοχή γύρω από την παραλία είναι γεμάτη αλυκές και μπορείτε να μαζέψετε αρκετό θαλασσινό αλάτι, αν φροντίσετε να έχετε μαζί σας ένα κουτάλι για να το αφαιρέσετε από τα βράχια. Στις αλυκές μπορείτε να εντοπίσετε κι άλλα μικροσκοπικά παραλιάκια.

Πηγή - Φωτογραφίες: cretanbeaches.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News