Περιστερές: Αφεθείτε στα γαλαζοπράσινα τροπικά νερά!

Ρέθυμνο
Περιστερές: Αφεθείτε στα γαλαζοπράσινα τροπικά νερά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τελευταίος παράδεισος του Λιβυκού

Ο τελευταίος παράδεισος του Λιβυκού είναι η παραλία Περιστερές στην οποία μας ξεναγεί το nteologo.com. Επειδή χρειάζεται περίπου ένα δίωρο από το Ηράκλειο για να φτάσουμε στον προορισμό μας, καλό είναι να ξεκινήσουμε νωρίς. Η πιο κοντινή διαδρομή είναι μέσω ΒΟΑΚ. Φτάνοντας στο Ρέθυμνο ακολουθούμε την έξοδο προς Αρμένους.

Περνάμε το χωριό Αρμένοι, περνάμε το εστιατόριο Πύργος (θα το δούμε στα αριστερά μας, μοιάζει και με πύργο) και στρίβουμε δεξιά ακολουθώντας τη σήμανση για τα χωριά Άγιος Βασίλειος και Αγκουσελιανά. Ο δρόμος περνάει μέσα από το μικρό φαράγγι του Κοτσυφού και φτάνουμε στο αμφιθεατρικά χτισμένο χωριό Σελλιά.

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το χωριό Ροδάκινο. Αφού περάσουμε και το Ροδάκινο έχουμε φτάσει ουσιαστικά. Μετά από λίγο είμαστε στην παραλία Κόρακα.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύμπλεγμα τριών παραλιών. Κόρακας, Πολύριζος και Περιστερές. Στον Κόρακα και στον Πολύριζο υπάρχουν κάποια πολύ όμορφα ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες.

Aπομονωμένη και αυθεντική

Η παραλία Περιστερές είναι η πιο απομονωμένη, η πιο αυθεντική και για αυτό τη λατρέψαμε. Είναι σαν ένα μικρό ταξίδι στο παρελθόν.

Λίγοι, μάλλον οι ίδιοι επισκέπτες κάθε χρονιά, χαλαρή ατμόσφαιρα και η αποθέωση της ηρεμίας σε γαλαζοπράσινο φόντο. Και οι τρεις παραλίες είναι αμμουδερές με κρυστάλλινα νερά και σε κάποια σημεία λεπτό βότσαλο.

Και στις τρεις παραλίες, στο ανατολικό τμήμα υπάρχουν βράχια. Αυτό το στοιχεία σε συνδυασμό με τα πεντακάθαρα νερά θα σας θυμίσουν Σούγια. Και στις τρεις παραλίες υπάρχουν δέντρα που προσφέρουν τον ίσκιο τους σε όσους ξέχασαν την ομπρέλα. Στα βράχια σχηματίζονται σπηλιές όπου μπορείτε να κολυμπήσετε και προτείνουμε να το κάνετε, θα σας μείνει αξέχαστο.

Στην παραλία Περιστερές, είναι εμπειρία να φάτε στην καντίνα του Μανώλη, πάνω στην άμμο κάτω από τα αρμυρίκια και τις χαρουπιές, θα ζήσετε το Λιβυκό, έτσι όπως πρέπει. Καλομαγειρεμένα φαγητά και φιλοξενία που αξίζουν πολλά … αστέρια Michelin. Δοκιμάσαμε ψητό καλαμάρι και το προτείνουμε σίγουρα. Κι αν είστε λάτρεις των κρεατικών, πάλι θα φύγετε ικανοποιημένοι.

Η επιστροφή μπορεί να γίνει από τον ίδιο δρόμο ή μέσω Πλακιά, αν θέλετε να περάσετε κι από εκεί. Ένα ωστόσο είναι σίγουρο, θα επιστρέψετε εδώ ξανά και ξανά.

Λέγεται ότι από την παραλία Περιστερές φυγαδεύτηκε στην Αίγυπτο ο Γερμανός στρατηγός Κράιπε στις 14/5/1944 μετά την απαγωγή του από Έλληνες και Βρετανούς αντιστασιακούς. Ακόμη όπως λέγεται πολλά καλοκαίρια του έχει κατασκηνώσει εδώ ο Αλέξης Τσίπρας!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News