Ταξίδια

Αυτό το Σαββατοκύριακο πάμε για βουτιές στον Άη Γιάννη

Η Νότια Κρήτη "κρύβει" τις ομορφότερες παραλίες

Γράφει η Βούλα Νεονάκη

Με ήλιο και ζέστη ή με αεράκι απαλό σαν μετάξι, ελάτε να πάμε σ΄ένα σμαράγδι της Κρήτης. Δεν χρειάζεται να πάρετε μαζί σας σκοτούρες, δραπετεύστε με νόημα, ήρεμοι και βυθισμένοι σε μια γλυκιά ευφορία.

Πάμε στις ανέγγιχτες ομορφιές της Νότιας Κρήτης.

Αφήνοντας πίσω τα όμορφα Καπετανιανά και ακολουθώντας ένα χωματόδρομο στα 8 χλμ. βρίσκεται ο οικισμός του Άη Γιάννη.  Η διαδρομή είναι λίγο κουραστική γιατί έχει αρκετές στροφές, είναι όμως μια διαδρομή όμορφη γιατί βλέπεις από ψηλά την θάλασσα και το εντυπωσιακό τοπίο. 

Ο οικισμός του Άη Γιάννη έχει ελάχιστες υποδομές, χαρίζει όμως ένα αίσθημα λυτρωτικής ανακούφισης από την ένταση της καθημερινότητας.

Η χαρά και η ευτυχία όταν φτάσεις είναι μεγάλη, γαλαζοπράσινα νερά, ηρεμία. Αν πάλι υπάρχει η διάθεση για περπάτημα, ο μικρός ημι-σπηλαιώδης ναός του Άη Γιαννιού είναι μια επιλογή, ενώ μια άλλη, είναι η παραμυθένια παραλία , που βρίσκεται ανατολικά του οικισμού και λέγεται Ελυγιά. Προκειται για μια από τις ομορφότερες παραλίες των Αστερουσίων. 

Η άγρια ομορφιά και τα πεντακάθαρα νερά της Ελυγιάς, σε προκαλούν αμέσως για βουτιά αρκεί βέβαια να μην έχει δυνατούς αέρηδες.

Επίσης επειδή δεν είναι οργανωμένη η παραλία, θα πρέπει να έχετε μαζί σας νερό, σνακ και να είστε μαθημένοι στην μοναξιά διότι δύσκολα θα συναντήσετε εκεί παρέα. 

 Με το βλέμμα στη θάλασσα, την αντοχή για περπάτημα αλλά και όρεξη για αναζήτηση, περπατήστε και χαζέψτε τις φυσικές αλυκές που υπάρχουν στην περιοχή, συγκεντρώνοντας τον ανθό του αλατιού. Αλάτι πιο άσπρο από το χιόνι, που αξίζει να το αναζητήσεις κάτω από τον καυτό ήλιο. Το αλάτι των Αστερουσίων φημίζεται ως ένα από τα καλύτερα φυσικά αλάτια.

Είναι λιγότερο αλμυρό και με ανεπανάλληπτη γεύση.

Αν λείπει κάτι από την ευτυχία στην ζωή σας, ταξιδέψτε κοντά και βυθιστείτε στις ομορφιές της Κρήτης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ www.cretanbeaches.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια