«Thetravellers»: Το ταξιδιωτικό δίδυμο που κάνει την διαφορά

Ταξίδια
«Thetravellers»: Το ταξιδιωτικό δίδυμο που κάνει την διαφορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμβουλές για επίδοξους ταξιδιώτες

Σε μια εποχή όπου τα ταξίδια είναι πιο εύκολο από ποτέ να οργανωθούν και οι απανταχού travel bloggers μας κατακλύζουν με τις εμπειρίες τους, αυτό που τείνει να λείψει από την «εμπειρία», είναι η «ειλικρίνεια». Να αναμειχθεί ο ταξιδιώτης με τις «γεύσεις» και τις «μυρωδιές» του προορισμού, να περπατήσει ανεξερεύνητα δρομάκια, να κοινωνικοποιηθεί με τους ντόπιους και να ζήσει τις δικές του εμπειρίες, όχι εκείνες που του μετέφεραν ως απαραίτητα να βιώσει.

Η Julie και ο Γιώργος, συνθέτουν ένα ταξιδιωτικό δίδυμο, γνωστό ως το “Thetravellers.gr”, όπου μέσω του blog –αρχικά- και στην συνέχεια των κοινωνικών δικτύων που δημιούργησαν, αποφάσισαν να μοιράζονται τις εμπειρίες που ζουν σε κάθε προορισμό. Δίνουν συμβουλές σε επίδοξους ταξιδιώτες και παροτρύνουν τον κόσμο να αγαπήσει τα ταξίδια.

«Το ταξίδι για μας είναι ζωή, ευτυχία, ελπίδα και το κάθε συναίσθημα που βγάζει, σίγουρα δεν συγκρίνεται και με το πιο ακριβό υλικό αγαθό».

Η αγάπη τους  για τα ταξίδια και την φωτογραφία, τους δημιούργησε την ανάγκη να εξωτερικεύσουν την εμπειρία τους, σε μια εποχή όπου πλέον υπάρχει άφθονο «ταξιδιωτικό» υλικό σε όλες τις πλατφόρμες. Η διαφορά όμως, όπως αποκαλύπτουν, είναι στην φιλοσοφία και στον τρόπο που αντιλαμβάνεται κάποιος την εμπειρία του «ταξιδιώτη».

«Σίγουρα υπάρχουν πολλοί travel bloggers που κάνουν τέλεια δουλειά, ο καθένας όμως το κάνει με το δικό του τρόπο και την δική του φιλοσοφία και αυτό είναι το στοιχείο που μας κάνει όλους διαφορετικούς. Εκείνο που αρέσει σε εμάς, σε κάθε χώρα που επισκεπτόμαστε, είναι να ανακαλύπτουμε και μέρη μη τουριστικά, να «βγαίνουμε» από τους κεντρικούς δρόμους και να βλέπουμε την πραγματική ομορφιά της κάθε πόλης. Επίσης, αγαπάμε ιδιαίτερα να συναναστρεφόμαστε με ντόπιους, όπου πάντα μας κάνουν να βρίσκουμε τα καλύτερα σημεία για εξερεύνηση. Σίγουρα όλα αυτά δεν μπορείς να τα βρεις σε κάποιον ταξιδιωτικό οδηγό αλλά ανακαλύπτονται εμπειρικά και αυθόρμητα».

Άλλωστε, η πιο κρίσιμη συμβουλή του Γιώργου και της Julie για τους ταξιδιώτες, είναι να… περπατήσουν τον καινούργιο τόπο στον οποίο θα βρεθούν, αφού δεν υπάρχει καλύτερο τρόπος για να ανακαλύψουν μικρά «διαμαντάκια».

Έχουν επισκεφθεί δεκάδες προορισμούς, ανάμεσα τους, η Γαλλία, η Ιταλία, η Τουρκία, η Κροατία και αρκετές ακόμη. Όπως είναι φυσικό, σε τόσες εμπειρίες «συμπυκνωμένου» ταξιδιωτικού χρόνου, καθώς καλούνται να προλάβουν να δουν πολλά σε ένα «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα, έχουν ζήσει αστείες αλλά και επικίνδυνες στιγμές.

«Οι αστείες στιγμές σε κάθε ταξίδι μας σίγουρα είναι αμέτρητες. Πιο συγκεκριμένα, επισκεφθήκαμε τη λίμνη Πλαστήρα και είπαμε να δοκιμάσουμε διάφορες δραστηριότητες. Μία από αυτές ήταν και το υδροποδήλατο. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη στιγμή που ενώ ήμασταν σχετικά μακριά από την παραλία στα ανοιχτά, ο Γιώργος ως συνήθως άρχισε να κάνει διάφορα με το ποδήλατο και σε μία στιγμή έπεσε μέσα στο νερό. Για μένα (Julie) ήταν πολύ αστεία στιγμή, όσο για τον Γιώργο δεν μπορώ να πω με σιγουριά! Εντάξει για καλή μας τύχη φορούσαμε και οι δύο σωσίβια.

Ως πιο επικίνδυνη στιγμή σίγουρα για μας ήταν στην Καππαδοκία της Τουρκίας, όταν είπαμε να δοκιμάσουμε μια βόλτα με αερόστατο. Όλα ξεκίνησαν ομαλά στην απογείωση, αλλά καθώς πλησιάζαμε στο ανώτατο ύψος άρχισε να κουνάει πάρα πολύ λόγω αέρα. Όπως και να το κάνουμε σε τέτοιο υψόμετρο φοβηθήκαμε λίγο αλλά ο οδηγός μας καθησύχασε. Σίγουρα ήταν όμως μία από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μας».

Το μέρος που θα ήθελαν να επισκεφθούν και δεν έχουν προλάβει, εκείνο ,δηλαδή, που βρίσκεται στην κορυφή της bucket list τους, είναι η Ινδία καθώς αποτελεί μια χώρα με μεγάλη ιστορία, διαφορετική κουλτούρα και πολιτισμό.

Η Julie και ο Γιώργος, ορκίζονται πως δεν έχουν μετανιώσει για κανένα προορισμό που έχουν επισκεφθεί, καθώς όπως λένε «ο κάθε προορισμός έχει κάτι διαφορετικό να σου δώσει. Ταξιδεύοντας γνωρίζεις καινούργια μέρη, πολιτισμούς και ανθρώπους. Όσοι ταξιδεύουν μπορούν να επιβεβαιώσουν πως τα ταξίδια είναι εμπειρίες ζωής που θα κουβαλάς για πάντα μαζί σου. Όσο για το καλύτερο ταξίδι μας, θα είναι πάντα το επόμενο».

Ποιος όμως αναλαμβάνει το «βαρετό» κομμάτι, της οργάνωσης του προγράμματος και των λεπτομερειών του ταξιδιού; Η συγκεκριμένη ερώτηση, απαντούν, θέλει πολύ συζήτηση.

«Φυσικά και γίνεται καταμερισμός ρόλων, όχι απαραίτητα με κάποιο μοτίβο. Και ως συνήθως δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι μικροδιαφωνίες και καυγάδες. Η Julie κατά κύριο λόγο προτείνει κάποιο προορισμό και από εκεί και πέρα τα βάζουμε κάτω και αποφασίζουμε αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι, αλλιώς πηγαίνουμε στην επόμενη επιλογή. Από τη στιγμή που θα αποφασιστεί από κοινού ο προορισμός, η Julie είναι στην αναζήτηση για το ποια μέρη αξίζει να επισκεφθούμε και εγώ (Γιώργος) προσπαθώ να βγάλω το πρόγραμμα για το πως θα μπορέσουμε να τα χωρέσουμε όλα, συνήθως στον ελάχιστο χρόνο που έχουμε. Όσο και να είσαι οργανωμένος, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν θα σου βγει όπως ακριβώς το φαντάστηκες ή προγραμμάτισες. Πάντα θα υπάρχουν και οι εκπλήξεις, είτε θα είναι ευχάριστες, είτε όχι και τόσο. Και αυτή άλλωστε είναι η μαγεία κάθε ταξιδιού. Θα υπάρξουν στιγμές που αργότερα θα θυμάσαι και θα γελάς και στιγμές που θα πεις ευχαριστώ το Θεό που είμαι ακόμη εδώ».

Ποιες είναι οι τρεις συμβουλές που θα δίνατε σε «επίδοξους» ταξιδιώτες;

Περπάτησε! Η πρώτη μας συμβουλή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το να περπατήσεις αμέτρητα χιλιόμετρα στην κάθε πόλη που επισκέπτεσαι. Μόνο έτσι θα νιώσεις τον πραγματικό παλμό της, αλλά και κάπως έτσι θα ανακαλύψεις κρυμμένους θησαυρούς που θα θυμάσαι για πάντα.

Μίλησε με ντόπιους! Ο καλύτερος τρόπος για να βρεις τα πιο όμορφα μέρη με θέα, τα καλύτερα εστιατόρια αλλά και μικρά κρυμμένα »διαμαντάκια» που μόνο ένας ντόπιος ξέρει καλά.

Δοκίμασε τοπικό φαγητό! Δοκιμάζοντας τοπικό φαγητό και λιχουδιές σε κάθε χώρα που επισκέπτεσαι, σε φέρνει πιο κοντά και στην  δικά τους κουλτούρα. Τοπικές γεύσεις και αρώματα που σίγουρα θα σε γυρνούν πάντα πίσω σε εκείνον τον προορισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News