Backpackbrothers: Από την Κρήτη στην Τανζανία για να προστατεύσουν το δάσος

Κρήτη
Backpackbrothers: Από την Κρήτη στην Τανζανία για να προστατεύσουν το δάσος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σαράντης και ο Βαγγέλης κάνουν εθελοντικό ταξίδι με στόχο ένα κέντρο βιώσιμης γεωργίας

Σαράντης Σιμάκης: Ένα όνομα γνωστό με μία πλούσια εθελοντική δράση καθώς ο Σαράντης μέσα από την ομάδα που έχει ιδρύσει, οι «ΑΤΑΧΤΟΙ», έχει προσφέρει εντός και εκτός Κρήτης σπουδαία πράγματα.

Αυτή τη φορά, όμως, έρχεται και ο Βαγγέλης. Ο Βαγγέλης Σιμάκης και ο αδερφός του Σαράντης, έρχονται με ένα καινούριο project το οποίο είναι πολλά υποσχόμενο και έχει ξανά στο επίκεντρο τον εθελοντισμό και το ταξίδι.

Τα αδέρφια Σιμάκη μιλούν στο neakriti.gr για το project “backpackbrothers”, τονίζουν το σκοπό του ταξιδιού τους στην Αφρική και μας καλούν όλους να βάλουμε το λιθαράκι μας και να βοηθήσουμε ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη.

Ετοιμάζετε με τον αδερφό σου ένα ταξίδι στην Αφρική. Πότε θα πραγματοποιηθεί και σε ποιο ακριβώς μέρος θα ταξιδέψετε; Ξεκινάτε κάτι πρωτότυπο, το backpackbrothers.gr. Πείτε μας για αυτό!

«Για μένα είναι μεγάλη χαρά που θα ταξιδέψω σ’ ένα τέτοιο μέρος μαζί με τον αδελφό μου, τον Βαγγέλη. Θα ταξιδέψουμε στην Τανζανία και στο χωριό Gongo της Αφρικής. Η περίοδος που θα βρισκόμαστε εκεί είναι από τις 6 έως τις 22 Νοεμβρίου. Το νέο μας project, το backpackbrothers.gr προέκυψε από τον συνδυασμό της αγάπη μας για τα ταξίδια και της θέλησης μας να προσφέρουμε όπου και αν πηγαίνουμε. Είναι μια ιδέα που επιτέλους γίνεται πραγματικότητα καθώς θεωρούμε πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αλλάξει ο κόσμος!».

Ποιος είναι ο στόχος του ταξιδιού;

«Η προσπάθεια γίνεται μέσα από τον Εθελοντικό Οργανισμό wheeling2help και η δράση στοχεύει στην προστασία του δάσους της περιοχής και την ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, θα επισκεφθούμε την περιοχή Miseni για να χτίσουμε το KILIMO+, ένα κέντρο βιώσιμης γεωργίας. Η παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων σχετικά με γεωργικές πρακτικές και σωστή χρήση της γης σε μια περιοχή όπου το 80% είναι αγρότες καθώς και η σύνδεσή τους με την αγορά θα έχει πολλαπλά οφέλη όπως την προστασία του περιβάλλοντος, την διασφάλιση αποτελεσματικότερης παραγωγής της τροφής τους, καθώς και την βελτίωση της ζωής των κατοίκων του χωριού με μια εναλλακτική πηγή εισοδήματος!».

Σαράντη, δεν είναι η πρώτη φορά που θα πας για ένα εθελοντικό ταξίδι, μετά τη δράση σας στο Νεπάλ το Φλεβάρη του 2018 και την Τανζανία τον Νοέμβρη το 2018. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, πως αποφασίσατε να κάνετε άλλο ένα ταξίδι; Υπάρχουν δυσκολίες;

«Αποφασίσαμε να κάνουμε άλλο ένα ταξίδι γιατί τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να το κάνουμε μαζί! Παλιότερα για προσωπικούς λόγους ο αδελφός μου δεν είχε την δυνατότητα να έρθει μαζί μου και έτσι ταξίδεψα χωρίς αυτόν για να προσφέρω τόσο στο Νεπάλ, όσο και στην Τανζανία. Φέτος έχουμε αυτή την δυνατότητα και η αγάπη μας για προσφορά, μας οδήγησε στην απόφαση να πραγματοποιήσουμε το συγκεκριμένο ταξίδι. Έτσι βάζουμε μπροστά το backpackbrothers.gr που ήταν κάτι που το θέλαμε εδώ και καιρό! 

Δυσκολίες υπάρχουν αρκετές. Από την οργάνωση του ταξιδιού μέχρι και την επιστροφή μας πίσω στην Ελλάδα στις 22 Νοεμβρίου, θα αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις. Αλλά αυτός είναι και ένας ακόμη λόγος που το δοκιμάζουμε. Με καλή θέληση όμως και με τους ανθρώπους που πρόκειται να μας στηρίξουν σε αυτό το ταξίδι αλληλόδρασης, πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε όπως τα έχουμε σχεδιάσει.».

Πόσοι εθελοντές θα συμμετέχουν και πόσο θα μείνετε εκεί, εκπροσωπείς τους «Άταχτους» όπως πάντα κάνεις;

«Συνολικά θα πάνε 4 γκρουπ στο συγκεκριμένο χωριό σε τέσσερις διαφορετικές περιόδους. Το κάθε γκρουπ αποτελείται από 25 εθελοντές. Εμείς θα βρεθούμε στην Τανζανία, με το πρώτο γκρουπ από τις 6 μέχρι τις 22 Νοεμβρίου.

Ναι, φυσικά θεωρώ ότι “πρεσβεύω” τους ΑΤΑΧΤΟΥΣ σε κάθε μου ταξίδι, για μένα είναι κομμάτι της ζωής μου όπου πάω, καθώς είναι σαν παιδί για εμένα.

Αλλά έχω και την ηρεμία, καθώς βρίσκεται πίσω μία δυνατή ομάδα που ανταποκρίνεται σε ότι χρειαστεί και είμαστε σε επαφή. (www.ataxtoi.gr).».

Σαράντη, το ταξίδι θα το κάνεις με τον αδερφό σου… Ο εθελοντισμός είναι οικογενειακή υπόθεση;

«Μπορεί να είναι το πρώτο μας κοινό “εναλλακτικό” ταξίδι, αλλά είναι γεγονός πως ο εθελοντισμός υπάρχει στις ζωές μας και στην καθημερινότητα μας. Για πρώτη φορά όμως συμμετέχουμε σε μια τέτοια αποστολή μαζί, και είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό. Τέτοια ταξίδια που συνδυάζουν προσφορά, εθελοντισμό και διαμονή σε ξεχωριστές συνθήκες, είναι μια απερίγραπτη εμπειρία. Στόχος μας είναι να σας ταξιδέψουμε και εσάς μέσα από το backpackbrothers.gr και να σας ωθήσουμε σε παρόμοιες ενέργειες.».

Ποιες είναι οι δράσεις που θα κάνετε μέχρι να… μπείτε στο αεροπλάνο και να ταξιδέψετε;

«Ξεκινάμε μία καμπάνια προώθησης της προσπάθειας μας με την μορφής δωρεάς (Give & Fund) που θα συνεχιστεί και όσο είμαστε εκεί. Αυτό αποσκοπεί ώστε να βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται την τοπική κοινότητα για τις ανάγκες του project που πάμε να βοηθήσουμε.

Παράλληλα θα έδινε τεράστια βοήθεια σε εμάς, μέσα από το “λιθαράκι” που μπορεί να βάλει ο κάθε πολίτης να καλύψουμε τον αρχικό στόχο που είναι το project (KILIMO+) και με το παραπάνω ποσό να μπορέσουμε να αγοράσουμε από τοπικά βιβλιοπωλεία σχολικά βιβλία που για τα παιδιά εκεί, διότι τους στοιχίζουν αρκετά χρήματα.

Το παρακάτω link θα σας βοηθήσει να μάθετε κάποιες extra πληροφορίες για το πως μπορείτε να κάνετε μία δωρεά με ηλεκτρονική μορφή:

https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/Sarantis-Vaggelis/BackPackBrothers ή μπορείτε να μας στείλετε το μήνυμα σας στα social media μας πατώντας σε Facebook και Instagram».

Τι είναι αυτά που μέσα από αυτά τα ταξίδια σε έχουν γεμίσει σαν άνθρωπο;

«Η προσφορά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στην διαφορετικότητα είναι μερικά από τα στοιχεία που γυρνώντας από τα ταξίδια αυτά με έχουν συνοδεύσει πίσω στην καθημερινότητα μου. Είναι ταξίδια που σε πάνε από το “Εγώ” στο “Εμείς” και σου μαθαίνουν να ζεις την ζωή σου με αισιοδοξία και θετικούς ανθρώπους. Η ομαλή συνύπαρξη και συνεργασία, τόσο με τους ντόπιους όσο και με τους συνταξιδιώτες σε τέτοια ταξίδια αλληλόδρασης έχουν μια απίστευτη μοναδικότητα και ευλογία.

Οι άνθρωποι εκεί μπορεί να είναι φτωχοί σε υλικά αγαθά, αλλά είναι πλούσιοι σε μαθήματα ζωής και ηθικές αξίες, που σε κάνουν πραγματικά και σένα “πλούσιο” στην ψυχή και στα βιώματα που παίρνεις πίσω στην πατρίδα για την καθημερινότητα σου. Η συνύπαρξη με τόσους διαφορετικούς χαρακτήρες έχει ένα κοινό σκοπό, την Προσφορά στον συνάνθρωπο.».

Μπείτε λοιπόν ΕΔΩ και βοηθείστε όσο και όπως μπορείτε αυτή την προσπάθεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News