Ταξίδια

Σεϊτάν Λιμάνια: Η παραλία Στεφάνου είναι η αγαπημένη του Instagram!

Από τις πιο φωτογραφημένες στο Instagram η παραλία του Στεφάνου

Παλιότερα ήταν ένα μυστικό που γνώριζαν μόνο κάποιοι κάτοικοι του Ακρωτηρίου. Σήμερα την παραλία επισκέπτονται τουρίστες από όλο τον κόσμο….

Η παραλία του Στεφάνου βρίσκεται δίπλα στην περιοχή Σεϊτάν Λιμάνια, 22 χλμ βορειοανατολικά των Χανίων και 2 χλμ ανατολικά του χωριού Χωρδάκι, στην ανατολική μεριά του Ακρωτηρίου Χανίων.

Το όνομα Σεϊτάν Λιμάνια σημαίνει Καταραμένα Λιμάνια στα Τουρκικά και προέρχεται από το γεγονός ότι τα νερά και τα ρεύματα της περιοχής είναι επικίνδυνα. Δίπλα βρίσκονται τρεις παράλληλοι στενόμακροι όρμοι, πολύ καλά προστατευμένοι από το κύμα.

Μέσα στο άγριο τοπίο με τους κάθετους βράχους και την άγρια ομορφιά, ξαφνιάζει η στενόμακρη μικροσκοπική παραλία του Στεφάνου με τα βαθυγάλανα νερά. Η παραλία αποτελείται από χαλίκι και άμμο, που μεταφέρονται από τα γειτονικά νταμάρια μέσω του φαραγγιού Δι(μ)πλοχάχαλο.

Στην παραλία έρχεστε με επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο σταθμεύετε ψηλά, κοντά στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Από εκεί σύντομο αλλά πολύ απότομο μονοπάτι, κατηφορίζει στην παραλία σε περίπου 5'-10'. Για την κατάβαση φροντίστε να έχετε μαζί σας αθλητικά παπούτσια και σε καμία περίπτωση μη φοράτε παντόφλες. Από την περίοδο που ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία, η φήμη του Στεφάνου έχει εκτοξευθεί και πλέον είναι δύσκολο να την πετύχετε χωρίς κόσμο.

Πηγή: cretanbeaches.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια