«Ιστορικό Περπάτημα» στον Άγιο Γεώργιο στο Βραχάσι

Ταξίδια
«Ιστορικό Περπάτημα» στον Άγιο Γεώργιο στο Βραχάσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ιστορικό Περπάτημα» στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Βραχασώτη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Αυγούστου.

Θα ακολουθήσει η μουσική παράσταση «Καπετάν Μιχάλης και άλλες ιστορίες του Μάνου», που παρουσιάστηκε τον χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «Ιστορικό Περπάτημα στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Βραχασώτη» από τον Πρωτοπρεσβύτερο Ευάγγελο Παχυγιαννάκη, περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα των «Πολιτιστικών Συναντήσεων» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βραχασίου «Ο Αναύλοχος».

Μέσα από την πολυετή ερευνητική ενασχόλησή του με το συγκεκριμένο θέμα, που αριθμεί ήδη σημαντικές δημοσιεύσεις, ο Πρωτ. Ευάγγελος Παχυγιαννάκης θα φωτίσει την επί αιώνες χριστιανική πορεία της Μονής, τη γεμάτη θυσίες και πολεμικούς αγώνες.

Με τον ζεστό, βαθιά πνευματικό του λόγο, ο Πρωτ. Ευάγγελος Παχυγιαννάκης θα αναδείξει σημαντικές πτυχές που συνδέονται με τον Ιερό αυτό χώρο του Βραχασού και τον καθιστούν ένα από τα αξιολογότερα θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία της Κρήτης.

Η ομιλία είναι προγραμματισμένη για τις 7:30 το απόγευμα στον αύλειο χώρο της Μονής, με τη σχετική εκδήλωση ωστόσο να ξεκινά μία ώρα νωρίτερα ώστε οι επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Άη Γιώργη του Βραχασώτη, όπου αποφασίστηκε και σχεδιάστηκε η επανάσταση του 1866 στην Ανατολική Κρήτη.

Θα ακολουθήσει το ίδιο βράδυ η μουσική παράσταση «Καπετάν Μιχάλης και άλλες ιστορίες του Μάνου», που παρουσιάστηκε τον χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η εξαιρετική φωνή της Μαρίας Κανελλοπούλου στο τραγούδι θα σμίξει με τη μελωδία του πιάνου της Ελένης Μπελιμπασάκη, το ηχόχρωμα της λύρας του Γιώργου Βλάσση και τη γλαφυρότητα της αφήγησης της Τόνιας Παπαδάκη, για να μας «διηγηθούν» ιστορίες του Μάνου Χατζιδάκι, αποδίδοντας τα έργα του «Καπετάν Μιχάλης», «Ματωμένος Γάμος», καθώς και επιλογές από τον «Μεγάλο Ερωτικό», τα «Μυθολογικά» και τη «Ρωμαϊκή Αγορά».

Οι «Πολιτιστικές Συναντήσεις» θα συνεχιστούν την Κυριακή 19 Αυγούστου με την ομιλία «Για γέλια ή για κλάματα - Σατιρίζοντας στην ελληνική λογοτεχνία» από τη φιλόλογο -αρχαιολόγο Μαρία Κυριακάκη στο πλαίσιο μιας μουσικής λογοτεχνικής βραδιάς, και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 24 Αυγούστου με μια ξεχωριστή παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών του Ηλία Μαρκαντώνη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News