default-image

Εκδρομή στο Κουρταλιώτικο φαράγγι και την Πρέβελη

Ταξίδια
Εκδρομή στο Κουρταλιώτικο φαράγγι και την Πρέβελη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην πιο δροσιστική πορεία του νησιού θα περπατήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή στις 22 Ιουλίου 2018.

Η πορεία θα ξεκινήσει από τις πηγές του Κουρταλιώτη ποταμού που βρίσκονται μέσα στο ομώνυμο φαράγγι στον νομό Ρεθύμνου.

Είτε μέσα στο νερό του ποταμού, είτε δίπλα του από μονοπάτι (ό,τι επιλέξει ο κάθε ένας), προχωράμε για την παλιά Μονή Πρέβελη, εκεί που βρίσκεται η πετρόκτιστη γέφυρα με την καφετέρια-ταβέρνα, όπου τελειώνει το πρώτο μέρος της πορείας.

Το πρώτο μέρος μπορούν να το περπατήσουν όλοι. Φοράμε αθλητικά παπούτσια, κοντό παντελόνι και μπλουζάκι. Το σακκίδιο είναι στο λεωφορείο το οποίο θα το συναντήσουμε στη ταβέρνα τελειώνοντας το πρώτο μέρος της πορείας μας.

Εδώ θα έχουμε και στάση, για να επιλέξει ο κάθε ένας το δεύτερο μέρος της πορείας μέχρι την θάλασσα, στην εκβολή του ποταμού με τους φοίνικες, όπως επιθυμεί να το κάνει.

Α’ Επιλογή: Μέσα από το ποτάμι. Εδώ η στάθμη του νερού είναι πάνω από τα γόνατα και είσαι μέσα στο νερό συνέχεια μέχρι λίγο πριν το τέλος.  Ω.Π. 2:30-3:00  Β.Δ. 1+

Β’ Επιλογή: Με το λεωφορείο μέχρι το σημείο στάθμευσης που είναι πάνω από την παραλία Πρέβελης. Στην συνέχεια ένα μονοπάτι με σκαλοπάτια για 15' λεπτά και είμαστε στην παραλία για μπάνιο.

Γ’ Επιλογή: Από μονοπάτι δίπλα από το φαράγγι μέχρι την παραλία.  Ω.Π.2 Β.Δ. 1

Στην παραλία υπάρχει καντίνα.

Μετά το μπάνιο μας είτε στην θάλασσα είτε στο ποτάμι με τους φοίνικες, ανεβαίνουμε όλοι μαζί το ανηφορικό μονοπάτι (περίπου 20' λεπτά) για το λεωφορείο μας και επιστροφή στο Ηράκλειο.

Αρχηγός: Καρανδινάκης Γρηγόρης 6984050023

Αναχώρηση: 07:30

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News