Ελάτε να κάνουμε... βουτιά στα Γλυκά Νερά!

Ταξίδια
Ελάτε να κάνουμε... βουτιά στα Γλυκά Νερά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι καλοκαίρι και πολλοί από εσάς ίσως έχετε ετοιμάσει τις διακοπές σας. Άλλοι πάλι μπορεί να έχετε αφήσει στην άκρη αυτή τη σκέψη λόγω των οικονομικών συνθηκών που δεν ευνοούν για… πολλά ταξίδια.

Όμως βρισκόμαστε στην Κρήτη, ένα νησί το οποίο ενδείκνυται για μικρές εξορμήσεις που δίνουν «ανάσα» στη δύσκολη καθημερινότητα.

Γιατί λοιπόν να μη σκεφτείτε μία εκδρομή σε μια παραλία που θα χαραχτεί ανεξίτηλα στο μυαλό σας χάρη στην απαράμιλλη ομορφιά και τα γαλάζια της νερά;

Τα Γλυκά Νερά βρίσκονται 75 χιλιόμετρα νότια των Χανίων και 4 χιλιόμετρα δυτικά της Χώρας Σφακίων. Είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της νότιας Κρήτης, η οποία είναι κρυμμένη ανάμεσα στους ορεινούς όγκους των Σφακίων.

Το 2003, οι Times του Λονδίνου την είχαν κατατάξει στις 20 πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης κι όχι άδικα. Ονομάζεται έτσι από τις πηγές γλυκού νερού που αναβλύζουν δίπλα και μέσα στη θάλασσα, μάλιστα θα δείτε ανοίγματα μέσα στα βότσαλα με νερό που είναι πόσιμο, αν και λίγο γλυφό κάποιες χρονιές.

Η παραλία είναι βοτσαλωτή, με χαρακτηριστικό βαθυγάλανο χρώμα νερών. Γενικά, ο μόνος τρόπος για να φτάσετε σ’ αυτό το μαγικό μέρος, είναι με καραβάκι από τη Χώρα Σφακίων.

Ωστόσο για τους πιο τολμηρούς και ψαγμένους υπάρχει ένα κουραστικό μονοπάτι από τα Σφακιά (30') και από το Λουτρό (60'). Το μονοπάτι από τα Σφακιά είναι λίγο δυσκολότερο και αγχωτικό, λόγω των γκρεμών και του ύψους, αλλά δεν θα σας δημιουργήσει κανένα πρόβλημα αφού συντηρείται συχνά, καθώς αποτελεί τμήμα του μονοπατιού Ε4.

Μήπως να το ξανασκεφτείτε;

Με πληροφορίες από cretanbeaches.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News