Πανέμορφη Πάτμος, το νησί της μυστηριακής αποκάλυψης

Ταξίδια
Πανέμορφη Πάτμος, το νησί της μυστηριακής αποκάλυψης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτμος, η μοναδική και ασύγκριτη! Ένα νησί που αποτελεί ιδιαίτερα αγαπημένο προορισμό για πολλούς. Το νησί της Αποκάλυψης του Ιωάννη, είναι ένα νησί που αποπνέει ιερότητα, προικισμένο με μία ιδιαίτερη ομορφιά.

Το νησί με τους 3.000 κατοίκους, έχει χαρακτηριστεί ως «τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους», ενώ η Χώρα, έχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, επίσης έχει συγκεντρώσει πολλά και διαφορετικά βραβεία από διεθνείς φορείς αναγνωρισμένου κύρους.

Πρόκειται για ένα νησί που οι φυσικές του ομορφιές είναι ασύγκριτες, η φιλοξενία των ανθρώπων ξεχωριστή, το φαγητό ιδιαίτερο. Ένα νησί που αξίζει κανείς πραγματικά να το επισκεφτεί έστω μία φορά στη ζωή του.

Πανέμορφο και γραφικό το λιμανάκι της Πάτμου, υποδέχεται τους επισκέπτες, ενώ η Σκάλα καλωσορίζει ντόπιους και ξένους τόσο με τα ποικίλα εμπορικά καταστήματα και παραδοσιακά ταβερνάκια, όσο και με την κεντρική πλατεία, η οποία σφύζει από ζωή όλες τις ώρες της ημέρας.

Αξίζει να επισκεφτεί κανείς και τους Ανεμόμυλους, οι οποίοι ανακαινίσθηκαν το 2010 και απονεμήθηκε το βραβείο Europa Nostra για την αναστήλωση και επαναλειτουργία τους.

Ένας λόγος ακόμη για να την επισκεφτεί κανείς είναι οι δαντελωτές ακτές της και οι μοναχικοί κολπίσκοι της. Παραλίες όπως ο Κάμπος, η Ψιλή Άμμος και το Αγριολιβάδι, είναι παραλίες που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα, ακόμη κι αν χρειαστεί να περπατήσετε λίγο παραπάνω για να προσεγγίσετε την Ψιλή Άμμο.

Βίντεο: Bασίλης Κωστούλας Μουσική: "Ουράνια Λειτουργία" (Μελοποιημένοι στίχοι της Αποκάλυψης από τον Κωνσταντίνο Γούση)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News