Αυτά είναι τα 10 πιο όμορφα μέρη της Κρήτης

Κρήτη
Αυτά είναι τα 10 πιο όμορφα μέρη της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα δέκα πιο όμορφα μέρη που μπορεί κανείς να επισκεφτεί στο νησί μας.

Η λίστα περιλαμβάνει αρχαιολογικούς χώρους, παραλίες, αλλά και μέρη πλούσιου φυσικού κάλλους.

Το Φαράγγι της Σαμαριάς

Το μεγαλύτερο και πιο όμορφο Περιβαλλοντικό Πάρκο της Κρήτης, το οποίο προσφέρεται για πεζοπορία και καταλήγει σε μια καταγάλανη παραλία.

Νήσος Χρυσή

Ένα μικροσκοπικό, ακατοίκητο νησί απέναντι από την Ιεράπετρα. Ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τις πανέμορφες «δαντελένιες» παραλίες του.

Τα λόγια και οι συστάσεις περιττεύουν για το πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο παλάτι του Μίνωα. Εξάλλου πρόκειται για τον Νο 1 προορισμό επισκεπτών στην Κρήτη.

Μονή Αρκαδίου

Επιβίωσε στο πέρασμα των αιώνων από κατακτητές και πυρπολητές. Μόνο σεβασμός αξίζει σ’ αυτό τον χώρο που είναι ιερός όχι μόνο λόγω θρησκείας αλλά και για τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε στο διάβα της Ιστορίας.

Σπήλαιο του Μελιδονίου

Απάνω στον Ψηλορείτη, στον ορεινό Μυλοπόταμο, στέκει περήφανο ένας ανυπέρβλητης ομορφιάς σπήλαιο. Το σπήλαιο του Μελιδονίου είναι γνωστό για τους σταλακτίτες του.

Στο δυτικότερο άκρο της Κρήτης βρίσκεται μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού. Από τα Φαλάσαρνα μπορεί να θαυμάσει κανείς ίσως ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας.

Οροπέδιο Λασιθίου

Μια φανταστική τεράστια περιοχή με ανεμόμυλους.

Στην απομονωμένη Σπιναλόγκα κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Κρήτη δεν πάτησε η μπότα του κατακτητή. Η παρακολούθηση του νησιού γινόταν από την Πλάκα. Ένας τόπος γεμάτος ιστορία και ανείπωτο πόνο.

Πασίγνωστο για τα γαλαζοπράσινα νερά και τις ροζ παραλίες του και φυσικά για το ότι περπατάς στη θάλασσα μέχρι να φτάσεις στο σπάνιας ομορφιάς νησί στη νοτιοδυτική Κρήτη.

Παρά την κοσμοπλημμύρα που παρατηρείται στην παραλία του Μπάλου οι επισκέπτες νιώθουν ότι βρίσκονται σ’ έναν μακρινό εξωτικό προορισμό στη μέση του Ειρηνικού. Κι όμως!

Οι ομορφιές της Κρήτης είναι αμέτρητες και ανεξάντλητες. Κάθε λίστα είναι υποκειμενική και σίγουρα αδικεί άλλα πανέμορφα μέρη της Κρήτης. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι όμορφες στιγμές της ζωής μας δε συνδέονται μόνο με τους τόπους που επισκεφτήκαμε αλλά και τις εμπειρίες και την παρέα που είχαμε σε κάθε μας ταξίδι. Καλό καλοκαίρι σε όλους!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News