Η πανέμορφη Κέρκυρα μέσα από το φακό ενός drone

Ταξίδια
Η πανέμορφη Κέρκυρα μέσα από το φακό ενός drone

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φημίζεται για τα θαυμάσια κτήρια βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής και τα μεγαλοπρεπή παλάτια, για τα επιβλητικά φρούρια, καθώς και τα ρομαντικά καντούνια.

Επίσης φημίζεται για τις ξεχωριστές παραδόσεις της, για τα γραφικά χωριά και τις υπέροχες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά.

Πρόκειται για ένα νησί με ιδιαίτερη ομορφιά, το οποίο αποτελεί δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό τόσο το καλοκαίρι όσο και το Πάσχα και δεν είναι άλλο από την Κέρκυρα.

Ένα νησί που οι παραδόσεις του είναι επηρεασμένες από την ελληνική, ενετική, γαλλική και αγγλική κουλτούρα, καθιστώντας τα έθιμα της Κέρκυρας μοναδικά.

Τι μπορεί να πρωτοπεί και να σχολιάσει κανείς γι’ αυτό το νησί με την Παλιά Πόλη, μία από τις ομορφότερες των ελληνικών νησιών, η οποία έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Ένας σημαντικός λόγος που αξίζει κανείς να την επισκεφτεί, είναι οι πανέμορφες παραλίες της. Χαρακτηριστικό τους είναι η ποικιλία των χρωμάτων, άλλες με βότσαλο και άλλες αμμώδεις.

Ο πολιούχος της, Άγιος Σπυρίδωνας

Πόλος έλξης για χιλιάδες προσκυνητές και τουρίστες ετησίως το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου του νησιού.

Ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου και προστάτη της Κέρκυρας, είναι από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα στη χώρα μας, λόγω της λάρνακας του θαυματουργού αγίου που αποθησαυρίζεται στον ναό.

Η Εκκλησία κτίστηκε το 1589, με μορφή Επτανησιακής Βασιλικής.

Η λάρνακα του αγίου στην οποία τοποθετήθηκε και το ιερό λείψανό του, κατασκευάστηκε στη Βιέννη το 1867.

Το άφθαρτο Ιερό λείψανο του Αγίου παρέμεινε την Κύπρο για τριακόσια περίπου χρόνια μετά την κοίμησή του, ενώ περίπου στο τέλος του 7ου αιώνα μ.Χ. μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη λόγω των αραβικών επιδρομών κατά της Κύπρου.

Το 1456 τρία χρόνια μετά την άλωση της πόλης από τους Τούρκους, ο ιερέας Γρηγόριος Πολύευκτος μετέφερε το Ιερό Λείψανο του Αγίου μαζί με το Σκήνωμα της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας, που βρίσκεται στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Σπηλαιωτίσσης, στην ήπειρο και από εκεί στην Κέρκυρα.

https://www.youtube.com/watch?v=GGXIoW_EzzE?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=0&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Ο Άγιος και η πόλη

Η ιστορία της Κέρκυρας είναι βαθιά συνδεδεμένη με τον Άγιο Σπυρίδωνα. Μερικά από τα θαύματά του όπως η σωτηρία των κατοίκων από λοιμό, η απομάκρυνση των Τούρκων που πολιορκούσαν το νησί το 1716, η απαλλαγή του νησιού από την επιδημία της πανούκλας το 1629 και 1673, αποδείχτηκαν σωτήρια για το νησί.

Ο λαός της Κέρκυρας τιμά τον πολιούχο της μεγαλοπρεπώς με λιτανείες, πολλές φορές στη διάρκεια του έτους, με συμμετοχή 20 φιλαρμονικών.

H κερκυραϊκή κουζίνα είναι παραδοσιακή, μεσογειακή και καθαρά βενετσιάνικη. Τα φαγητά τους είναι πικάντικα, αφού χρησιμοποιούν πολλά μπαχαρικά. Επίσης τα κορυφαία παραδοσιακά τους πιάτα που συνηθίζουν να τρώνε είναι το σοφρίτο, η παστιτσάδα, το ψάρι μπιάνκο και το μπουρδέτο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News