Ταξίδια

Γνωρίστε το γαλάζιο «διαμάντι» της νήσου Ντία

Ο γραφικός κόλπος της νήσου Ντία και απίστευτη θέα «υποδέχονται» τον επισκέπτη.

Η Ντία είναι ένα μικρό ακατοίκητο νησάκι που βρίσκεται 12 μίλια βόρεια της πόλης του Ηρακλείου. Το καλοκαίρι εκδρομικά καϊκάκια και ιστιοφόρα διοργανώνουν καθημερινά ταξίδια στη Ντία, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει το άγριο τοπίο του νησιού και να κάνει μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά της.

Το σημείο που συνήθως δένουν τα εκδρομικά καϊκάκια που έρχονται κυρίως από τα λιμάνια στις Γούβες, τη Χερσόνησο και το Ηράκλειο είναι το καλά προστατευμένο λιμάνι του Αγίου Γεωργίου, το μοναδικό στο νησί. Θεωρείται ότι στον κόλπου αυτό βρισκόταν ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια των Μινωϊτών κι έχουν εντοπιστεί ίχνη υστερομινωικού τείχους.

Ο μαγευτικός κόλπος του Αγίου Γεωργίου

Ο Άγιος Γεώργιος είναι ο πρώτος κόλπος της Ντίας στα δυτικά, όπου υπάρχουν δύο σημεία με εξέδρες για να δένουν τα πλοιάρια και οι βάρκες. Η μία εξέδρα βρίσκεται κάτω ακριβώς από το γραφικό ξωκλήσι της Αναλήψεως με τη μπλε σκεπή. Όταν η Εκκλησία εορτάζει έρχονται πολλά πλοία από το Ηράκλειο, κάποιες φορές και τα μεγάλα πλοία της γραμμής Ηρακλείου – Πειραιά. Η θέα από την αυλή της προς το Ηράκλειο είναι φανταστική. Ακριβώς δίπλα στην είσοδο της εκκλησίας φαίνονται ακόμη τα ερείπια μιας παλαιότερης εκκλησίας, ενώ δίπλα υπάρχει το καταφύγιο της Ντίας, όπου μπορείτε να μείνετε κατόπιν συνεννόησης με το Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Η δεύτερη εξέδρα σύμφωνα με το cretanbeaches.com βρίσκεται στο σημείο που λειτουργούσε παλαιότερα η μοναδική ταβέρνα στο νησί και δίπλα σε μια μικρή παραλίτσα με άμμο και καταγάλανα νερά. Αν ακολουθήσετε το μονοπάτι που οδηγεί στην εκκλησία της Ανάληψης και το καταφύγιο θα συναντήσετε δύο ακόμη καταπληκτικές παραλίες με άμμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια