default-image

"Φύλλο και φτερό" το σημείο όπου πυροβολήθηκε ο ψυχίατρος

Κρήτη
"Φύλλο και φτερό" το σημείο όπου πυροβολήθηκε ο ψυχίατρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουδιασμένη παραμένει η  τοπική κοινωνία της Κρήτη από την φονική επίθεση που δέχτηκε γνωστός Ηρακλειώτης ψυχίατρος  το βράδυ της Πέμπτης, καθώς έφευγε από το ιατρείο του, από άγνωστους δράστες.

Ευτυχώς, οι πυροβολισμοί δεν τον πέτυχαν και ο Δημήτρης Στριμπάκος,  τραυματίστηκε μόνο ελαφρά από τα θραύσματα των παραθύρων του αυτοκινήτου του, τα οποία έσπασαν οι δράστες, είτε πυροβολώντας τα, είτε με τη χρήση λοστού.

Οι δράστες

Μέχρι αυτήν την ώρα δεν υπάρχει  κάποια μαρτυρία που να έχει να κάνει με τους δράστες - λ.χ. κάποιος αυτόπτης μάρτυρας που να τους έχει δει. Ωστόσο, καθώς η έρευνα των αστυνομικών βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν είχαν γίνει γνωστά όλα τα στοιχεία και ενδεχομένως σήμερα να υπάρχουν νέα και απ' αυτό το μέτωπο.

Πάντως "φως" στην υπόθεση θα ρίξει η κατάθεση του ίδιου του θύματος, που, σύμφωνα με τα όσα είπε στο φαρμακείο όπου κατέφυγε, γνωρίζει την ταυτότητα εκείνων που του επιτέθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΝΕΔΡΑ ΣΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΙΜΠΑΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που δε στάθηκε δυνατό να επιβεβαιωθούν, είναι η δεύτερη φορά που ο 50χρονος ψυχίατρος δέχεται επίθεση.

Το χρονικό της φονικής επίθεσης

Το περιστατικό συνέβη χθες λίγο μετά τις 7 το βράδυ. Ο 50χρονος ψυχίατρος ολοκλήρωσε την εργασία του στο γραφείο του, το οποίο βρίσκεται στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, και αφού το κλείδωσε, βγήκε στο δρόμο για να πάει στο αυτοκίνητό του. Το όχημα, τύπου τζιπ, ήταν παρκαρισμένο λίγα μέτρα μακριά, απέναντι από το κτήριο όπου βρίσκεται το γραφείο του. Ωστόσο, σε αυτά τα λίγα μέτρα έμελλε να δεχτεί την επίθεση των άγνωστων - επί του παρόντος τουλάχιστον - δραστών.

Λίγο πριν απλώσει το χέρι του για να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου του, ο 50χρονος ψυχίατρος Δ.Σ. δέχτηκε πυροβολισμούς. Είναι άγνωστο αν οι δράστες προσπάθησαν να πυροβολήσουν "στο ψαχνό", με φονικές προθέσεις κατά του θύματός τους, ή αν προσπαθούσαν να τον εκφοβίσουν. Πάντως, δεν τον πέτυχαν οι πυροβολισμοί.

Ο γιατρός προσπάθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία του, παρότι άκουγε πυροβολισμούς και άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου του για να μπει μέσα. Μάλιστα, στο σημείο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο τουλάχιστον από τις σφαίρες καρφώθηκαν στο αυτοκίνητο, γεγονός που ενισχύει το σενάριο οι δράστες να προσπάθησαν όντως να τον χτυπήσουν, αλλά για λόγους που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε να μην το κατάφεραν.

Ο γιατρός, πανικόβλητος αλλά προσπαθώντας να κρατήσει την ψυχραιμία του προκειμένου να γλιτώσει τη ζωή του, έβαλε το κλειδί στη μίζα και προσπάθησε να βάλει μπροστά το αυτοκίνητο. Εκείνο τη στιγμή ο ένας από τους δράστες βρέθηκε στη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου και, χτυπώντας το παράθυρο του συνοδηγού με ένα αντικείμενο (σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ήταν λοστός ή κάτι παρόμοιο), το τσάκισε. Τα θραύσματα από το παράθυρο εκτοξεύτηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και αρκετά απ' αυτά βρήκαν το γιατρό, που τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και το κεφάλι. Αποτέλεσμα ήταν να αρχίσει να αιμορραγεί, και μάλιστα αρκετά έντονα.

Φαίνεται ότι την ώρα αυτή συνεχιζόταν οι πυροβολισμοί και το αυτοκίνητο βλήθηκε τουλάχιστον δύο φορές, αφού έσπασαν και τα δύο τζάμια της αριστερής πλευράς, αυτής του οδηγού, ενώ μία σφαίρα έχει περάσει και το παρμπρίζ, δίχως όμως να το σπάσει. Είναι άγνωστο αν το θύμα χτυπήθηκε από τα θραύσματα και από τα δύο αυτά παράθυρα που έσπασαν ή αν πυροβολήθηκαν ενώ προσπαθούσε να μπει στο αυτοκίνητο.

Παρότι αιμορραγούσε, ο 50χρονος συνέχισε να διατηρεί την ψυχραιμία του και έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο πατώντας το γκάζι.

Το τζιπ, με σπασμένο το παράθυρο του συνοδηγού, έστριψε στη λεωφόρο Καλοκαιρινού και ο ψυχίατρος το σταματά μπροστά στο φαρμακείο του Γιώργου Παρασύρη, που ήταν ανοιχτό. Κατέβηκε αιμόφυρτος και μπήκε στο φαρμακείο, όπου εμβρόντητοι όσοι βρίσκονταν μέσα είδαν έναν άνθρωπο βουτηγμένο στο αίμα να φωνάζει «βοήθεια, βοηθήστε με, με έχουν χτυπήσει», προσθέτοντας αμέσως μετά «καλέστε την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, με χτύπησαν».

Διάλογος

Ο ένας φαρμακοποιός ρώτησε τον αιμόφυρτο άνδρα ποιος είναι, αφού λόγω του αίματος ήταν δύσκολη έως αδύνατη η αναγνώρισή του. «Είμαι ο ψυχίατρος Δ.Σ.», του είπε, επαναλαμβάνοντας την παράκλησή του να ειδοποιήσουν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, κάτι που έγινε άμεσα.

Την ώρα που του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες - έως ότου φτάσει το ΕΚΑΒ - ο 50χρονος ψυχίατρος είπε στους παριστάμενους ότι γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί που του επιτέθηκαν. «Εγώ ξέρω, ξέρω ποιοι είναι αυτοί που με χτύπησαν, είχα ενημερώσει και τον εισαγγελέα, τους ξέρω», είπε.

Δεν κινδυνεύει

Στη συνέχεια έφτασαν επιτόπου η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ και ο - τυχερός μέσα στην ατυχία του - άνδρας μεταφέρθηκε για να εξεταστεί και ακολούθως να δώσει κατάθεση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φέρει μόνο επιπόλαια τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι και, παρά το πολύ αίμα, δεν έχει κάτι σοβαρό.

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News