Ταξίδια

#Μένουμε Σπίτι: Μια απίθανη βόλτα στην Αγία Πετρούπολη και το Μουσείο Ερμιτάζ

Ο συνολικός αριθμός των έργων που ανήκουν στις συλλογές του Ερμιτάζ ξεπερνούν τα 3.000.000

Τον Φεβρουαρίου του 1852 ανοίγει το Ερμιτάζ, το μεγαλύτερο και παλαιότερο μουσείο στον κόσμο.

Ο συνολικός αριθμός των έργων που ανήκουν στις συλλογές του Ερμιτάζ ξεπερνούν τα 3.000.000.

Ζωντανό μουσείο της ρωσικής ιστορίας και ορθοδοξίας, αρχιτεκτονικό κόσμημα και θησαυροφυλάκιο τέχνης, η Αγία Πετρούπολη, αν και μετρά τρεις αιώνες ζωής, είναι ταυτόχρονα μια πόλη σύγχρονη, γεμάτη ζωντάνια και ευκαιρίες για διασκέδαση, που σας καλεί να την απολαύσετε με ατέλειωτους περιπάτους πλάι στα αμέτρητα κανάλια της.

Η Αγία Πετρούπολη είναι σήμερα μία από τις πιο καλοδιατηρημένες ιστορικές πόλεις της Ευρώπης. Είναι ταυτόχρονα και μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου.

Το απόλυτο όμως must αν ταξιδέψεις εκεί παραμένει πάντα το Ερμιτάζ, το μεγαλοπρεπές ανάκτορο της Μεγάλης Αικατερίνης, που έχει μετατραπεί σ’ ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου.

Τα έργα τέχνης (πίνακες σπουδαίων ζωγράφων), αλλά και οι βασιλικοί θησαυροί (κοσμήματα κ.λπ.) που φυλάσσονται στις αίθουσές του είναι μοναδικά σε ομορφιά και αξία

Το Ερμιτάζ  είναι ένα από τα ωραιότερα μουσεία στον κόσμο, καθώς και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης.

Φιλοξενείται σε ένα συγκρότημα έξι κτιρίων, τα παλαιά Χειμερινά Ανάκτορα, στις όχθες του ποταμού Νέβα. Ανάμεσα στα σημαντικά εκθέματα του μουσείου, περιλαμβάνεται η συλλογή έργων δυτικοευρωπαϊκής τέχνης με έργα των Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ωγκύστ Ροντέν, Πάμπλο Πικάσσο, Ανρί Ματίς, Πωλ Γκωγκέν, Πωλ Σεζάν, Κλωντ Μονέ, Ρέμπραντ και άλλων.

Φιλοξενούνται ακόμα εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Ρώμη, καθώς και μεγάλες συλλογές ειδών κοσμηματοποιίας.

Τα τελευταία χρόνια, από το 1990 το Ερμιτάζ απέκτησε τη παλιά του αίγλη ακολουθώντας μια μητροπολιτική πολιτιστική ανάπτυξη υιοθετώντας μία σειρά από πρωτοβουλίες συνεργασιών και φιλόδοξων πολιτιστικών προγραμμάτων.

(Κεντρική Φωτογραφία Youtube The State Hermitage Museum)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια