Ταξίδια

Παραλία Βαθύ: Εκεί που κρύβονταν οι πειρατές…

Μια από τις «κρυμμένες» παραλίες της Κρήτης - Ιδανικός προορισμός για όσους ζητούν απόλυτη ηρεμία

Εκεί που κάποτε κρύβονταν οι πειρατές, σήμερα βρίσκεται μια παραλία που μοιάζει με «καταφύγιο» και νερά που «κινούνται» στους χρωματισμούς του μπλε και του πράσινου…

Ο λόγος για την παραλία Βαθύ που βρίσκεται 79 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου και 17 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του χωριού Σίβας της Μεσαράς.

Πολύ κοντά στο νοτιότερο άκρο της Κρήτης, το Ακρωτήριο Λίθινο, και πολύ μακριά από τα αστικά κέντρα, το Βαθύ αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όποιον αναζητάει την απόλυτη ηρεμία.

Η παραλία σχηματίζεται στο τέλος ενός μικρού φαραγγιού που διαρρέει το ρέμα Βαθύ και ανάμεσα σε μακριούς βράχους, οι οποίοι κρύβουν την οπτική επαφή με την ανοιχτή θάλασσα, θυμίζοντας κλειστή λιμνοθάλασσα.

Οι ντόπιοι λένε ότι η φυσική αυτή κρυψώνα αποτέλεσε άλλοτε ορμητήριο πειρατών.

Στα τοιχώματα κατά μήκος του φαραγγιού που φτάνει στην παραλία υπάρχουν φυσικές εσοχές και τρύπες μέσα στον διαβρωμένο λευκό πωρόλιθο που έχει φαγωθεί από τον αέρα και την αλμύρα.

Η παραλία

Η παραλία είναι γενικά υπήνεμη, παρόλο που ο δυτικός άνεμος μπορεί να την επηρεάσει και να προκαλέσει κύμα. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά έχει μερικά αλμυρίκια που προσφέρουν σκιά. Ο βυθός έχει άμμο και κατά τόπους πέτρες.

Πως θα πάτε στο Βαθύ;

Για να έρθετε στο Βαθύ θα πρέπει να οδηγήσετε από το Σίβα ως την Μονή Οδηγητρίας. Από εκεί, πάρτε το δεξί χωματόδρομο που οδηγεί δυτικά προς Κεφάλι και Βαθύ. Συνεχίστε να οδηγείτε για περίπου 10 χιλιόμετρα τον κακοτράχαλο χωματόδρομο, ακολουθώντας τις υποτυπώδεις πινακίδες για Βαθύ, ως ότου φτάσετε στην παραλία. Τον Αύγουστο, που οι περισσότεροι ντόπιοι έρχονται να παραθερίσουν, ο συνωστισμός είναι μεγαλύτερος σε σχέση με αυτό που περιμένει κάποιος από ένα τόσο απομονωμένο μέρος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια